Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Vardagslydnad Hund - grundkurs

Ort
Umeå
Startdatum
8 Okt 2023
Tid
15:00-17:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
50074
Pris
1 395 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Här kommer vi träna vardagslydnad och jobbar mycket med kontaktövningar för att stärka din relation med hunden. Samt hur du lär in att få hunden att gå i koppel utan att dra, inkallning, sitt stanna kvar, inte hoppa samt många fler nyttiga moment.

Välkommen till en kurs för både hund och ägare. Målet är att få en härlig stund med våra hundar, där vi tillsammans lär oss mer om hundars beteende. Vi pratar kring ledarskap och om vikten av att alltid vara konsekvent. OBS kursen går på söndagar, med start 8/10!

 

Innehåll & mål

Kursen kommer i första hand att bygga på att försöka skapa ett tryggt ledarskap mellan dig och din hund. Grundlydnadsmoment tränas så som sitt, ligg, stanna, inkallning och fotgående. Men vi kommer även till stor del jobba med olika kontaktövningar. Det är även ett bra tillfälle att socialträna sin hund.

 

Kursens upplägg

Vi kommer träffas vid 6 tillfällen under kursen enligt schemat nedan, Söndagar kl. 15:00 -17:15 

8/10- Teori utan hund hos Medborgarskolan, Slöjdgatan 2.

Övriga datum på lättillgängliga platser runt om i Umeå, som går att ta sig till med lokalbuss. Platser meddelas vid första tillfälletÖvriga datum: 22/10, 29/10, 5/11, 12/11, 19/11 

  • Förändringar i schemat kan komma att ske men meddelas i så god tid som möjligt.

Övningarna som vi kommer att genomföra återupprepas i olika former som stärker relationen, samarbetet, tryggheten & dominansen mellan hund och ägare. Matte/husse och hund kommer att bli utsatta för olika verklighetsbaserade händelser där grundlydnadsmoment tränas.

Vi jobbar med ledarskapsövningar, kontaktövningar , hanteringsövningar, inkallningsövning samt inslag av olika samarbetsövningar.

 Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla hundar oavsett ras och ålder är välkomna, hundar under 1 år har lättare att lära in.

Kursledare

Emmy är instruktör med flera års erfarenhet som kursledare. Hon har för närvarande sju egna hundar, av raserna whippet, chinese crested dog och xoloitzcuintle. Emmy har haft hunduppfödning i mindre skala sedan 2003.

Emmy är engagerad i utställningssammanhang och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare, men har även ett stort intresse i rallylydnad och viltspår, noseworking och lure coursing.


Kursmaterial

Ledaren använder sig av många olika böcker och ger också tips på litteratur som kan vara bra för er att köpa.

 

Bra att veta

Hunden ska vara försäkrad och vaccinerad. Passar hundar från 7 månader. Ta med bra halsband och koppel (ej flexi koppel), leksak, extra gott hundgodis, bajspåsar, samt ett glatt humör.

Kläder efter väder rekommenderas då vi träffas trots snö, regn och rusk. Ta med eget fika/dryck till kursen om du tror att du kommer behöva fylla på med energi.

Tänk på att respektera varandra och hålla avstånd, ingen lek eller hälsande förrän efter kursens slut.

Det är en deltagare / hund som gäller. Är ni flera i familjen som önskar gå kursen med er hund behöver ni boka varsin plats. Det är heller inte möjligt att som deltagare komma med mer än en hund.

Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Vid frågor kontakta: 

Karolina helleberg på +72 148 00 66 eller karolina.helleberg@medborgarskolan.se 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde