Ort
Ludvika
Startdatum
17 Apr 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Gun-Britt Udd
Nummer
77329
Pris
1 200 kr

Om arrangemanget

För dig som aldrig vävt förut och vill lära dig det ädla hantverket.

Innehåll

Du som nybörjare får lära dig att sätta upp och väva enkla vävnader, t ex löpare, kuddar och mattor, i de enklaste teknikerna. Här får du de kunskaper om vävtekniker, material, färg och form du behöver för att utveckla din skaparlust och samtidigt bevara ett fint hantverk. Du lär dig uppsättning, materiallära, garn- och mönsterberäkning.

Upplägg

  • Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle.
  • Vi träffas vid 6 tillfällen.
  • Ledaren går igenom de olika momenten gemensamt och individuellt.
  • Du arbetar med hopfällbara vävstolar, som du kan låna hem och arbeta med hemma mellan sammankomsterna. Det finns även möjlighet att väva på större vävstol - golvvävstol.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Gun-Britt har genomgått gymnasial vävutbildning i Härnösand, vävutbildning i Sätergläntan och utbildning i att väva i annorlunda material.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med papper, penna, sax och måttband. Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt i gruppen. I kurslokalen finns tillgång till inspirationsmaterial så som böcker och vävprover.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Ludvika

Hammarfallsgatan 15, Ludvika

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 200 kr

Summa: 1 200 kr

Utforska ämnesområde