Ort
Karlstad
Startdatum
23 Feb 2023
Tid
17:00-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Maj Ståhl
Nummer
66770
Pris
1 445 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig väva i en golvvävstol. Du som är nybörjare är varmt välkommen. Tillsammans utvecklar vi vår kunskap och erfarenhet genom att ta del av varandras projekt och processer.

Upptäck konsten att väv! Ett gammalt och vackert hantverk som bör tas tillvara på.

Innehåll
Du som nybörjare får lära dig att sätta upp och väva enkla vävnader. Du får lära dig varpning, förskedning, pådragning, solvning, skedning, framknytning och såklart vävning. När kursen är slut får du med dig ditt alster hem.

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten inom vävning. Detta görs både gemensamt och individuellt för att alla ska få bästa möjliga förutsättningar. Kursen går en gång i veckan i fem veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att gå denna kurs. Du lär dig på plats med hjälp av kursledarens instruktioner. Denna kurs riktar sig till dig som aldrig har vävt tidigare eller har väldigt liten erfarenhet sedan tidigare.

Kursledare
Maj Ståhl har många års erfarenhet inom vävning och med en känsla för hantverket delar hon med sig av ovärderlig kunskap.

Kursmaterial
Det finns tillgång till inspirationsmaterial i kurslokalen. Du kan också ta med eget material eller beställa material gemensamt tillsammans med gruppen. Hyra för vävstol ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.

Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan. Läs mer allmänna villkor.

Vid frågor tveka inte att höra av dig till oss. 

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Nya vävstugan

Tullholmsgatan 14, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 445 kr

Summa: 1 445 kr

Utforska ämnesområde