Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Lidingö
Startdatum
10 Sep 2019
Tid
13:00-17:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
36590
Pris
3 100 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Vill du väva färgglatt, klassiskt stilrent, ibland litet fräckt och experimentellt? Det kan bli dukar, mattor, gardiner, snygga stolssitsar, löpare eller rara handdukar och mycket mer än så.

Vävning både för nybörjare och mer erfarna – ett avkopplande och härligt hantverk. Grupperna använder hopfällbara Götavävstolar, 60 och 90 cm breda. Du kan ta hem vävstolen mellan gångerna. I kursen ingår bl.a. uträkning av vävar, uppsättning, garnberäkning, materiallära, färg och komposition till avslutningar och montering.

Hyra av vävstol 250 kr per termin.

Innehåll
Nybörjare får börja med att väva ett prov i olika tekniker, för att sedan skapa egna projekt. Du som vävt innan lär dig nya tekniker. Tillsammans med kursledaren bestämmer du vad som är lämpligt att göra.

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten gemensamt och individuellt. Du arbetar med hopfällbara vävstolar, som du kan låna hem och arbeta med mellan sammankomsterna.

Kursledare
Vår kursledare Lisa Lindbäck har gått en treårig textilhantverksutbildning på Handarbetets Vänners Skola. Lisa skapar textilier på egen hand och undervisar i vävning och andra textila tekniker på Medborgarskolan på Lidingö. 

Våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Ta med papper, penna, sax och måttband. Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt i gruppen. I kurslokalen finns tillgång till inspirationsmaterial som böcker och vävprover.

Bra att veta
I gruppen är oftast kursdeltagarna på olika nivå, men det går utmärkt att komma som nybörjare i en pågående grupp.
Kursen omfattar 7 veckor med 35 studietimmar.
Ev uppehåll för skollov
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Önskar du delbetala kursen? Ring 010-157 63 95 eller ange detta i noteringsfältet vid din webbanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan Lidingö

Stockholmsvägen 62, Lidingö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 850 kr

Övrig avgift: 250 kr

Summa: 3 100 kr

Utforska ett ämnesområde