Nässlor, salvia och kirskål får trädgårdskocken i mål
Efter att ha drivit både restaurang och örtträdgård i många år är Margareta Rosengren nuförtiden pensionär, åtminstone på deltid. Hon håller fortfarande kurser ...
Vi lagar lacto-ovo vegetariska mat (lacto-ovo innebär att vi lagar växtbaserad mat med, mejeriprodukter – ost, mjölk, grädde etc samt ägg)
Vi provar olika typer av bönor & fröer. Vid ett tillfälle lagar vi vego mat med Ayurvedisk inspiration. I maj lagar vi mat från råvaror du finner i naturen och trädgården, nässlor, kirskål, granskott, blommor etc. Vi lagar grytor, ”biffar”, gratänger, pajer, sallader desserter mm.
Vi arbetar mycket med kryddningen och smaksättningen av maten och lagar all mat från grunden. Matkostnad ingår i priset.
Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter att tillaga enligt recept. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till i köket.
Förkunskaper
Lite köksvana krävs.
Kursmaterial
Matkostnad och receptkompendium ingår i kurspriset.
Kursledare
Margareta Rosengren har en gedigen pedagogisk utbildning och inspirerar sina deltagare till egen utveckling. Hon har drivit Rosengrens Skafferi i centrala Örebro och har mångåriga kunskaper av vegetarisk matlagning.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
Bra att veta Medtag matlådor. Kursen avslutas givetvis med en gemensam måltid. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr
Efter att ha drivit både restaurang och örtträdgård i många år är Margareta Rosengren nuförtiden pensionär, åtminstone på deltid. Hon håller fortfarande kurser ...