Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
27 Feb 2020
Tid
18:00-21:45
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Peter Streijffert
Nummer
39503
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Laga vegetariskt mat och matcha många smårätter med olika druvor och maten smakar dubbelt så gott!

Att matcha god mat till de viner vi vill dricka - eller tvärtom, behöver inte vara så svårt! Ikväll lagar vi vegetarisk mat och matchar många små rätter med olika druvor och får de bästa smakkombinationerna.

Innehåll
Från odlingssäsongen har Peter Streijffert valt ut råvaror och vi lagar många små rätter. Vi lagar enkla rätter men med stor karaktär tillsammans med ett gott bröd. Vi prövar oss fram med 5 olika viner, smakprover förstås.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen inleds med smakprov och avslutas med en sittning där rätterna avsmakas. Alla hjälps åt med att duka av och diska.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock, odlare och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang.
Boken Vego & vin: rätt vin till vegetarisk mat är Peters femte bok, den vann i november 2017 Måltidsakademiens pris för årets kokbok i katergorin Mat och dryck i kombination. 2016 vann hann samma pris för boken Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket. Peter fick FOBOs pris för årets inspiratör inom mat och odling; Årets Guldgrävare 2013. Läs mer här.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror och dryck ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Peter håller fler kurser på Medborgarskolan, bland annat Vegetarisk matlagning för nybörjare, en kurs om stadsodling samt håller en föreläsning om insekter och alger. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ett ämnesområde