Ett par dansar flamenco på scen
Kurs

Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare

Ort
Eskilstuna
Startdatum
10 Apr 2022
Tid
13:00-14:30
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Kerstin Lionell
Nummer
70249
Pris
150 kr

Om arrangemanget

Flamenco är en kraftfull och eldig dansform med mycket själ och hjärta. Dansen uttrycker både stolthet och personlighet. Flamenco ger dig en dansupplevelse med starka känslor till härlig musik.

Innehåll

Flamenco är en spansk konstform med sång, musik och dans. Flamenco förknippas oftast med de spanska romerna men dess ursprung är okänt. Musikaliskt inflytande visar att de kommer från många olika håll, exempelvis Marocko, Indien, Persien, Egypten, Grekland och flera andra länder, ofta längs m ed Medelhavets stränder.

Flamenco är en komplex dans, där dansaren visar med rörelser och kroppshållning de känslor som finns i sången. Skoklackar och fotsulor används som rytmikinstrument.

Upplägg

Under denna speedkurs tränar vi grundläggande teknik med bl. a. stampar samt koordination och balans. Vi övar också på de vackra arm- och handrörelserna, s. k. floreos. Varje gång gör vi enklare kombinationer av de rörelser vi tränat på.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till de som är nybörjare samt de som önskar träna mer på grunderna i dansen.

Vi har alla olika intentioner och mål med dansen, därför vänder sig kursen till alla vuxna, från motionärer, till de som har större satsningar i åtanke.

Kursledare

Kerstin Lienius har dansat sedan hon var 4 år gammal. Kerstin har erfarenhet av bl.a. balett, jazz och flamenco.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat. Det är bra om man har en vid, lite längre kjol samt skor med lite klack, men det är inte nödvändigt i början.

Bra att veta

  • Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 150 kr

Summa: 150 kr

Utforska ett ämnesområde