Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ett dansande folkdanspar
Kurs

Workshop! Dansa Ukrainsk folkdans - Kolomyjka. Bra motionsform!

Ort
Eskilstuna
Startdatum
4 Feb 2021
Tid
16:30-17:30
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Olga Kazymyrovych
Nummer
67352
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Kom och dansa loss! Dansa ukrainsk folkdans och få både motion och glädje på köpet!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll

Den ukrainska folkdansen är lekfull, motions krävande och färgglad! Den är månggrenig och det finns mängder av stilar och variationer. Hopak, polka, kolomyjka, kozachok, arkan är de mest populära. Alla dessa stillar är pardans med många inslag av solodans.

Kolomyjka kommer från Karpaty, som ligger i västra delen av Ukraina. Från början var det korta vitsar när kvinnor och män sjöng skämt mot varandra. Man skrattade och dansade både i par och solo.

Upplägg

Vi dansar till både folkmusik och moderna låtar.

Eventuella kursuppehåll görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Vi lär oss tillsammans och utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Olga Kazymyrovych jobbar som handläggare och handledare på en svensk myndighet. Hon är utbildad jurist och danspedagog. Olga älskar sitt ordinarie jobb men dans är hennes största passion i livet.  Hennes mål med dansen är lättsamma och roliga danslektioner samtidigt som hon vill väcka intresse för den ukrainska danskulturen. Olga använder både  folkmusik och moderna låtar på sina kurser. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kom i kläder du kan röra dig fritt i. Bekväma träningsskor för inomhusbruk är att rekommendera då gör vi en del hopp i dansen.

Bra att veta

  • Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde