Ort
Örebro
Startdatum
17 Sep 2023
Tid
16:45-18:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Pia Bruse
Nummer
70251
Pris
1 950 kr

Om arrangemanget

Yinyoga är en stillsam, meditativ och enkel yogaform där vi mjukar upp muskler och bindväv, blir smidigare i både kropp och sinne samt får igång cirkulationen i kroppen. Vi sitter och ligger i varje yogaposition under flera minuter och övar oss samtidigt på medveten närvaro i stunden.

Innehåll
Detta är en yogakurs för dig som vill hitta ett inre lugn och stabilitet och samtidigt få tillgång till mer kraft och energi. Medveten närvaro och andning följer som en röd tråd genom klassen. Yinyogapositionerna utövas sittande eller liggande och hålls i 3-5 minuter, vi slappnar av och låter kroppen vara och öppna upp i egen takt.

Yinyoga bjuder in till att blicka inåt och fokusera på vad som pågår i dig. Du lär dig att vara med det som du upplever istället för att agera på det direkt och hur du förhåller dig till det, även utanför yogamattan. Ibland har yogaklassen ett särskilt tema som kan vara baserat på till exempel yogafilosofi, någon del av kroppen eller emotionell reglering. Ibland använder vi någon lugn andningsövning där vi stillar sinnet lite extra. Yinyoga är en återhämtande form av Yoga.

Förkunskaper
Yinyoga passar alla människor och kroppar. Är du lite stel eller känner dig stressad passar den här yogaformen perfekt. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Pia Bruse har alltid varit intresserad av ”kropp o knoppshälsa”, och har en bakgrund inom tävlingsgymnastiken, både som aktiv och som tränare. Pia är utbildad yinyogalärare och massageterapeut. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Klä dig i bekväma kläder som inte sitter åt. I yinyogan kan man bli lite sval då vi stannar länge i varje position. Ta gärna på dig sköna sockor och ta med en varmare tröja in i yogasalen. Ta gärna med dig egen Yogamatta, matta finns även att låna vid behov. Vi har omklädningsrum med duschmöjligheter.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan senast 48 timmar efter första tillfället och före tillfälle 2 så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.


Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 950 kr

Summa: 1 950 kr

Utforska ämnesområde