Ort
Distans
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
17:00-17:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
69448
Pris
1 200 kr

Om arrangemanget

Yoga är en skonsam träning för både kropp och själ. Det fantastiska med yoga är att den innehåller något för alla och man kan aldrig bli för gammal för att yoga.

Om kursen
Mediayoga är:

  • Stressreducerande 
  • Balanserande/lugnande 
  • Läkande (fysisk och psykiskt)
  • Ger ett bättre fokus
  • Ger på sikt bättre självkänsla 

Mediyoga används vid olika former av rehabilitering, både vid fysiska skador och vid utmattning/utbrändhet. Genom Mediyoga ger du din kropp vila och återhämtning, visar den respekt och får bättre kontroll över dina sinnen. Det resulterar i att du blir mer balanserad och harmonisk och får ett förändrat medvetandetillstånd, dvs du lever mer ”här och nu”. 

Den här mediyogan utförs sittande för att slippa lägga kraft på att byta position under passet. Rörelserna anpassas efter var och ens förmåga genom att det alltid presenteras alternativa positioner och adaptioner av rörelserna.

Detta är en mediyogakurs med fokus på mjuka rörelser och meditation.

Mediyogan ger oss en stabilare grund och ett starkare inre som hjälper oss när vi utsätts för de höga stressnivåer som kommit att bli vår hälsas största fiende.

 För vem
Alla kan delta efter sin egen förmåga.

Kursledaren
Åsa-Helena Ainhoa Bjärenäs, Diplomerad instruktör i kundaliniyoga och medicinsk yoga vid Kundaliniyoga Akademin. Uppvuxen i Halmstad, nu boende i Limhamn sjöstad. Föddes med Spinal muskelatrofi typ 3, därav god insikt om att kroppar fungerar olika vad gäller t.ex. styrka, uthållighet och eventuell smärta. Åsa-Helena har genomgått benbrott och diskbråck i nacken och har erfarenhet av GAD, utbrändhet/utmattning samt fatigue. Hon har lärt sig hur man byter ut stress och prestationsångest mot harmoni med hjälp av meditation och mediyoga.

Bra att veta
Tillsammans ses vi en gång i veckan för att få en välbehövlig paus i vardagen. Detta gör vi över Zoom för att det ska bli så lättillgängligt som möjligt. Då kan ni delta trots att ni kanske har en dålig dag eller befinner er på annan ort. Det finns tid för samtal och frågor både innan och efter passet. Gemenskapen är viktigt trots att det är på distans. Du väljer själv om du vill prata, ha kameran på eller vara helt anonym, det är frivilligt.
- Du får en länk av ledaren innan kursstart.
- Var redo med egen yogamatta och filt.
- Missade du kursstarten? Inga fara, det går bra att hoppa in efter hand.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Pris

Deltagaravgift: 1 200 kr

Summa: 1 200 kr

Utforska ämnesområde