Ort
Nora
Startdatum
9 Feb 2023
Tid
10:00-11:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Marianne Steiner
Nummer
66072
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

Den medicinska yogan har sin bas i Kundaliniyogan, de utvalda rörelserna är baserade på medicinsk forskning för sin förmåga att stimulera kroppens självläkande krafter. Medicinsk yoga är för människor med specifika problem och sjukdomar och passar också äldre. De som börjat få krämpor i kroppen.

Innehåll
Vi arbetar med andningsteknik, en del yogaövningar samt meditation.

Medicinsk yoga är för människor med specifika problem och sjukdomar och passar också äldre. De som börjat få krämpor i kroppen, t ex sjukdomar som fibromyalgi, hjärt- och kärlsjukdomar, rygg och nackproblem. Medicinsk yoga är från kundaliniyoga, asanas, andningsövningar och meditationer. Ett djupare, långsammare tempo, där deltagarna får hemuppgifter där övningarna jobbar på de chakran där låsningarna och blockeringarna sitter. I början av kursen går vi väldigt djupt med andning. Man kan gå på medicinsk yoga även om man inte har någon sjukdom eller specifika problem. En människa som har mycket smärtor i sin kropp kanske inte klarar vanlig kundaliniyoga, därför har denna medicinska yoga utformats. Man kan säga att vi går mera långsamt fram än i kundaliniyoga

Upplägg
Kursen innehåller 12 tillfällen, 1 tillfälle/vecka.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan senast 48 timmar efter första tillfället och före tillfälle 2 så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Var och en gör så gott man kan utifrån sina egna förutsättningar.

Kursledare
Marianne Steiner är dipl.instruktör i Medicinsk Yoga (Mediyoga) steg 1 och steg 2. Hon är även utbildad gymnastiklärare, nia-instruktör och inom yoga. Hon är även kursledare inom dans, där hon dansat på Entré sedan och undervisar sedan 2006 seniordansarna. Hon har medverkat som dansare bakom Peter Flack tillsammans med seniorgruppen i Revyn ”Hjalmar on Örebroadway”. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kom i löst sittande kläder och du kan vara barfota eller ha strumpor på fötterna. Medtag gärna egen yogamatta. Vid behov finns mattor finns att låna i lokalen. Lokalen har omklädningsrum men inga duschmöjligheter.

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Allaktivitetshuset i Nora

Älvtorpsvägen 11, Nora

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ämnesområde