Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Yoga Vinyasa nybörjare soft flow

Ort
Karlstad
Startdatum
4 Jul 2018
Tid
17:30-18:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Madelaine Eriksson
Arrangemangsnummer
22552
Pris
1 300 kr

Om arrangemanget

Välkommen till yogans spännande värld. En kontrast till prestation, krav och måsten. En plats där vi får möjlighet att landa och mjuka upp kroppen, stilla bruset i huvudet och utforska vår potential.
Yogans filosofi går ut på att du duger precis som du är och att vi samarbetar med kroppen istället för emot. Hur vi skapar en balans i aktivitet och vila, yang och yin och hur vi öppnar upp och ger möjlighet till ett naturligt flöde (energi) i kroppen.


Innehåll
Softvinyasa innebär en flödande yogaform som är enkel, mjuk men samtidigt kraftfull. Vi över på att andas i samband med rörelserna och därigenom skapa en medvetenhet så vi kan fokusera på att vara närvarande och kanske tysta bruset i huvudet. Andningen gör också att vi får en perfekt balans mellan vår inandning (andas in syre) och utandning (andas ut koldioxid) och därigenom får ett bättre flöde i kroppen.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 60 minuter

Förkunskaper
Softvinyasa är en enkel yogaform där alla kan delta.

Kursledare
Hej, jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg. Jag har yogat i ca 7 år och undervisat i 3. För mig har yogan en naturlig daglig funktion i mitt liv. Det behöver inte alltid vara så fysiskt men att man lär sig känna in vad kroppen behöver just nu, just idag.
Det började med att jag fastnade för filosofin i yogan att du duger som du är och sedan utgå från det när jag utförde den fysiska formen. Yogan har olika syften, olika former och ser olika ut för person till person och det tilltalar mig. Ofta gillar jag den fysiska delen när jag får utmana mig själv både fysiskt, mentalt och själsligt. Att bli fullt närvarande samtidigt som du blir stark, smidig och uthållig det är en fantastisk kombination.
Utbildningar jag gått är yoga grund 100 timmar, 50 timmars anatomi, fördjupning Forrest yoga och sist gick jag en i yinyoga i Stockholm.
Jag gillar yoga som är kreativ, lekfull och där man får möjlighet att växa. Att praktiserandet kan se olika ut varje gång.
För mig är en bra yogalärare eller yogainspiratör, som jag hellre kallar det, en person är äkta och vill få andra människor att växa och må bra i sig själva.
Välkommen till min yoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning.
Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 300 kr

Summa: 1 300 kr