Ort
Kristianstad
Startdatum
1 Apr 2023
Tid
10:00-13:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
61187
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Zero waste är en livsstil som handlar om att producera så lite avfall som möjligt i vardagen, till exempel i samband med matlagning. Hur kan man ta tillvara på brödskalken, de där bortglömda rotfrukterna längst in i kylskåpet och mängderna av äpple som inte hinns ätas upp i tid?

Om workshopen
Vi lär oss hur man på ett resursklokt sätt maximerar råvarorna och inte låter något gå till spillo. Tillsammans med kursledaren tillagar och avnjuter vi det som i vanliga fall hade hamnat i soporna. Exempel på meny: Bröd, mejeriprodukter, skal och stammar från grönsaker

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Cherie är uppvuxen bland grytorna och har 20 års erfarenhet av restaurang- och storkök. Under de senaste åren har hon fördjupat sig inom yrket och ser nu framemot att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. 

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Ange eventuell matintolerans och/eller allergi i samband med din anmälan. I någon mån kan alternativ erbjudas, dock ej fullt ut individanpassad meny.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Kristianstad

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ämnesområde