Ort
Säffle
Startdatum
19 Nov 2022
Tid
09:00-17:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
60240
Pris
3 900 kr

Om arrangemanget

Jägarexamen Intensivkurs är ett av de mest populära sätten att ta jägarexamen och ett sätt att på kort tid lära sig så mycket som möjligt om jakt och vilt. Det är för många även ett kul sätt att komma iväg med vänner och familj för att ta första steget mot att bli jägare.

Innehåll
På våra kurser i jägarexamen får du lära dig de grundläggande teoretiska och praktiska delarna som behövs för att bli en säker och ansvarsfull jägare. Under kursens gång får du den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Du får också möjlighet att träffa andra kursdeltagare och utbyta erfarenheter. Utöver kurstillfällena kan det vara bra att öva enskilt på de olika momenten.

De teoretiska delarna handlar bland annat om:
- Jakten och olika metoder
- Viltkunskap
- Vapenkännedom
- Jaktlagstiftningen
- Jägarens ansvar och rättigheter

För att klara det teoretiska provet rekommenderas en viss del självstudier mellan sammankomsterna.

Upplägg
Teoriprovet är under en helg, och skytteövningen kommer vara antingen en helg eller ett par vardagar för att sedan göra skytteprovet. Totalt är kursen på ca 40 studietimmar inklusive provtillfällen för teori och skytteproverna.

Teorin kommer hållas i Medborgarskolan lokaler, Fanfaren Karlstad. 
Vi bjudare på kaffe via kaffeautomaten som finns i våran lokal.
Det går även att värma medhavd matlåda.

Lördag 19 November kl. 09:00-17:00 Teori
Söndag 20 November kl. 09:00-17:00 Teori och Teoretiska provet

Skyttepraktiken/proven kommer att genomföras på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil eller Forshaga. Skyttet Kommer att vara antingen en helg (Fredag - Söndag) eller vardagskvällar under några veckor, ca 24 studietimmar med skytteövning inklusive de olika proven för skytte. Skyttet kommer hållas under våren 2023.

Förkunskaper
Kursen förutsätter att deltagaren på egen hand börja läsa kurslitteratur:
- Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen ) som du köper själv vid kursstart.
- Jaktresa är online material du köper själv och får tillgång till allt du behöver för att klara teoriprovet för jägarexamen
https://www.jagarexamenonline.se/jaktresan.php

Kursledare
Anders Ekblom heter jag och är en aktiv jägare sedan 1980. Under alla dessa år har jag hunnit äga flera olika jakthundar och deltagit i många olika jakter efter många olika viltslag själv, med någon kompis, i det stora jaktlaget och på jakter i andra länder. Och alltid finns det nya erfarenheter att göra och nya kunskaper att ta till sig. Så för min del har jägarexamen varit en väg in i ett livslångt lärande och många spännande möten. Jag är också aktiv på Grava Skytteklubb. Ser fram emot att träffa er på kursen!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial som vi använder oss av är Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen ) som du köper själv.

- Jaktresa är online material du köper själv och får tillgång till allt du behöver för att klara teoriprovet för jägarexamen
https://www.jagarexamenonline.se/jaktresan.php

Vänta med att köpa kursmaterialet tills du får kallelse till kursen.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Förutom kursavgiften så tillkommer Naturvårdsverkets provavgifter på ca 1400 kr samt kostnad för förbrukat ammunition. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare. Provavgifter och ammunition bettlas på pals till provrättarna och skytteklubben.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen senast en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Säffle Ö.S

Östra Storgatan 2c, Säffle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 900 kr

Summa: 3 900 kr

Utforska ett ämnesområde