Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Musik är till för alla!

Amplified är Studieförbundet Medborgarskolans Musikverksamhet och klubbsatsning. Många festivaler och arrangörer runtom i landet har alldeles för lite jämställdhetstänk i sina bokningar, därför vill vi påvisa att det faktiskt går. Fredagen den 13 september arrangerar vi endagsfestivalen: Amplified - För en jämställd musikscen".

Band som uppträder på festivalen:

Arre! Arre!

Arre2.jpg

Arre! Arre! består av Henrietta, Anna, Matilda och Katja och spelar riot grrrl-inspirerade rock.

Nöjesguiden menar att de är ”mer spännande än de flesta av sina genrekamrater” och med en breddad inspirationskälla och ett sound som under inspelningen utvecklats till en “spooky horror-movie-slash cowboy vibe” kan det inte bli annat än spännande. Bandets feministiska budskap kvarstår som en kärna i texterna som uppmanar till kamp och motstånd.

Lyssna till Arre! Arre!

Glenn Echo

Glenn Echo spelar klassisk "grannen knackar på dörren och undrar om man kan sänka musiken då det faktiskt bor andra människor i det här huset" - rock’n'roll.

I början av april spelade bandet in fyra låtar i Dustward studion inför sin kommande EP. De har charmat unga punkare och gamla rockrävar med sin surf-flörtande garagerock. Så se till att stryka din finaste cowboyskjorta och putsa dina dyraste sneakers för denna stökiga garagesurf-spelning.

Lyssna till GLENN ECHO

LULA

LULA består av Jake, Rasmus, Dave och Björn och har sedan 2017 spelat glättig, garageröjig, adidastuff pop av grövsta kaliber och vi vågar lova att få står still när det väl händer. Tidigare i år släpptes "Pop terror". Rockfarbror beskriver debut-EP:n som catchig, stökig, småskitig och inte minst kalasbra indiepop.

Lyssna till Lula

No Commotion

No Commotion består Julia, Adrian, Calle, Kalle och Martin som själva beskriver sin musik som svängig skrammelpunk. Den energifulla musiken sparkar oss tillbaka till 80-talets klassiska punkscen med inslag av garagigare rytmer. Energin tar sin skepnad på scen såväl som i publiken.

Lyssna till No Commotion

OYA RRRIOTSAMBA

OYA är ett feministiskt slagverksband som spelar rytmer med inspiration främst från brasilianskt slagverk. OYA är en del av den separatistiska slagverksföreningen Rrriotsamba där kvinnor och transpersoner möts, skapar musik och utvecklar sitt ledarskap i trygga miljöer. Förvänta er glädje, dans, feministisk vibe och tuuunga och svängiga rytmer!

Lyssna till OYA

DJ:s

Jessica Mengarelli & Charly Paulin (Presolar Sands/Xnymfo)

Om vår musikverksamhet Amplifed

Till oss är alla oavsett musikstil välkomna och tusentals musiker spelar redan i band som är anslutna till oss. Vi finns över hela Sverige och trots olika förutsättningar i olika orter försöker vi alltid att utgå från varje unikt behov.

På vissa orter har vi fullt utrustade studios där artister och band kan få möjlighet att spela in sin musik. På några håll har vi dessutom samarbeten med lokala och etablerade studios, där kan det finnas möjlighet till större produktioner.