Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Person med sjukdomssymptom, näsdukar och medicin

Covid-19 – coronavirus

Medborgarskolan följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge så att den bedrivs på ett säkert sätt. Denna text är uppdaterad 2021-01-04.

Medborgarskolan har vidtagit åtgärder i verksamheten på flera platser i Sverige på grund av den ökande smittspridningen.

Vi har bland annat skjutit upp starterna för flera inplanerade kurser. På vissa ställen gör pågående kurser uppehåll i några veckor eller ställs om till distans där det är möjligt. På andra håll fortsätter verksamheten som vanligt men i mindre grupper och med ökad försiktighet.

Alla våra deltagare som på något sätt drabbas av dessa omställningar kontaktas av Medborgarskolan. Ändringar meddelas även på respektive arrangemangssida här på vår hemsida.

Är du ändå osäker vad som gäller för just din kurs eller arrangemang, vänligen kontakta Medborgarskolan på respektive ort.

Fortsatt stor försiktighet gäller

I verksamheter där deltagare fortsatt träffas i våra lokaler uppmanar vi till extra försiktighet, till exempel att vara noggrann med handhygienen och att hålla avstånd till varandra.

Uppvisar du som deltagare eller ledare symptom på luftvägsinfektion (hosta, andningssvårigheter eller feber) ska du alltid stanna hemma. Det gäller även dig som endast har lindriga symptom.

Vi har anpassat vår verksamhet efter rådande läge och mycket erbjuds nu även på distans. Här finns mer information om hur vi anpassat vårt utbud.

Det här gäller vid avbokning av kurs

Om du som deltagare själv väljer att avstå från att delta i en aktivitet eller kurs, utan att Medborgarskolan har ställt in den, gäller i dagsläget våra ordinarie avbokningsregler som du hittar i våra allmänna villkor.

Mer information om coronaviruset

Frågor och svar om coronaviruset, riskområden och spridning finns på www.folkhalsomyndigheten.se

Information in English and other languages

Information about Covid-19 in english and other languages (Folkhälsomyndighetens webbsida)

Två viktiga telefonnummer

  • De flesta som smittas av coronaviruset blir inte svårt sjuka och behöver inte kontakta vården. Ring 1177 om du känner dig mycket sjuk, är över 80 år eller arbetar inom vård och omsorg.
  • Har du allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.