Covid-19 – coronavirus

Medborgarskolan följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge så att den bedrivs på ett säkert sätt. Denna text är uppdaterad 2021-08-10.

Medborgarskolan har vidtagit flera åtgärder i verksamheten för att minska smittspridningen i samhället.

Vi har bland annat minskat ned gruppernas storlek och ställt om kurser och arrangemang till distans där det är möjligt. Vissa kursstarter har vi skjutit på och en del arrangemang har vi behövt ställa in.

Alla deltagare som på något sätt drabbas av dessa omställningar kontaktas av Medborgarskolan. Ändringar meddelas även på respektive arrangemangssida på vår hemsida.

Är du ändå osäker vad som gäller för just din kurs eller arrangemang, vänligen kontakta Medborgarskolan på respektive ort.

Fortsatt stor försiktighet gäller

I verksamheter där deltagare fortsatt träffas i våra lokaler uppmanar vi till extra försiktighet, till exempel att vara noggrann med handhygienen och att hålla avstånd till varandra.

Uppvisar du som deltagare eller ledare symptom på luftvägsinfektion (hosta, andningssvårigheter eller feber) ska du alltid stanna hemma. Det gäller även dig som endast har lindriga symptom.

Vi har anpassat vår verksamhet efter rådande läge och mycket erbjuds nu även på distans. Här finns mer information om hur vi anpassat vårt utbud.

Vi fortsätter att vara försiktiga och följer de restriktioner som fortfarande gäller även om restriktioner lättats på andra håll.

Det här gäller vid avbokning av kurs

Om du som deltagare själv väljer att avstå från att delta i en aktivitet eller kurs, utan att Medborgarskolan har ställt in den, gäller i dagsläget våra ordinarie avbokningsregler som du hittar i våra allmänna villkor.

Mer information om coronaviruset

Frågor och svar om coronaviruset, riskområden och spridning finns på www.folkhalsomyndigheten.se

Information in English and other languages

Information about Covid-19 in english and other languages (Folkhälsomyndighetens webbsida)

Två viktiga telefonnummer

  • De flesta som smittas av coronaviruset blir inte svårt sjuka och behöver inte kontakta vården. Ring 1177 om du känner dig mycket sjuk, är över 80 år eller arbetar inom vård och omsorg.
  • Har du allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.