Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Covid-19 – coronavirus

Medborgarskolan följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i dagsläget fortgår vissa delar av vår verksamhet som vanligt medan andra delar anpassas utifrån rådande omständigheter. Denna text är uppdaterad 2020-03-27.

Medborgarskolan tar risken för spridning av coronaviruset på största allvar. Det innebär bland annat att vi uppmanar alla som kommer till våra lokaler till extra försiktighet, till exempel när det gäller handhygien.

Uppvisar du symptom på luftvägsinfektion (hosta, andningssvårigheter eller feber) ska du stanna hemma. Det gäller även dig som endast har lindriga symptom.

Våra åtgärder för att minska spridningen av covid-19

Medborgarskolan vill aktivt bidra till att minska smittspridningen i samhället. Vår verksamhet bygger till stora delar på möten mellan människor och därför genomför vi nu följande åtgärder:

 • Erbjuder verksamhet på distans i högre grad
  I de verksamheter där det är möjligt kommer vi att bedriva dessa helt eller delvis på distans. Här finns mer information om hur vi styr om till distans och fjärrundervisning.
 • Skjuter upp kursstarter
  En del av vår kursverksamhet kan komma att skjutas upp till senare datum.
 • Verksamhet i små grupper bedrivs som vanligt
  Medborgarskolan fortsätter att bedriva inplanerad verksamhet som rör små grupper som vanligt om inte annat anges. Obs! Lokala skillnader kan förekomma, vid osäkerhet kontakta respektive ort.
 • All kursverksamhet pausad i Stockholm
  Stockholmsregionen är just nu hårt drabbad av coronaviruset och därför har all kursverksamhet tillfälligt pausats. Gäller Medborgarskolan, Kulturama och Stockholms Tillskärarakademis kurser. Läs mer här.
 • Ställer in större sammankomster
  Vår verksamhet som rör större sammankomster av människor kommer på grund av smittorisken att ställas in.

Eventuella ändringar av kursstarter, inställda arrangemang eller andra ändringar meddelas på vår hemsida under respektive arrangemang. Anmälda kursdeltagare till redan startade kurser meddelas via e-post.

Det här gäller vid avbokning av kurs

Om du som deltagare själv väljer att avstå från att delta i en aktivitet eller kurs, utan att Medborgarskolan har ställt in den, gäller i dagsläget våra ordinarie avbokningsregler som du hittar i våra allmänna villkor.

Mer information om coronaviruset

Frågor och svar om coronaviruset, riskområden och spridning finns på www.folkhalsomyndigheten.se

Information in English and other languages

Information about Covid-19 in english and other languages (Folkhälsomyndighetens webbsida)

Två viktiga telefonnummer

 • De flesta som smittas av coronaviruset blir inte svårt sjuka och behöver inte kontakta vården. Ring 1177 om du känner dig mycket sjuk, är över 80 år eller arbetar inom vård och omsorg.
 • Har du allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Så undviker du smittspridning (information från Folkhälsomyndigheten)