Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Person med sjukdomssymptom, näsdukar och medicin

Covid-19 – coronavirus

Medborgarskolan följer fortsatt utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge så att den bedrivs på ett säkert sätt. Denna text är uppdaterad 2020-09-01.

Medborgarskolan vill aktivt bidra till minskad smittspridning.

I verksamheten där deltagare träffas i våra lokaler uppmanar vi till extra försiktighet, till exempel att vara noggrann med handhygienen och att hålla avstånd till varandra.

Uppvisar du som deltagare eller ledare symptom på luftvägsinfektion (hosta, andningssvårigheter eller feber) ska du alltid stanna hemma. Det gäller även dig som endast har lindriga symptom.

Så bedriver vi vår verksamhet på ett säkert sätt

Vår verksamhet bygger till stora delar på möten mellan människor. Därför har vi anpassat verksamheten så att den ska kunna bedrivas på ett säkert sätt:

 • Erbjuder verksamhet på distans i högre grad
  Vi har anpassat vår verksamhet efter rådande läge och mycket erbjuds nu även på distans. Här finns mer information om hur vi anpassat vårt utbud.
 • Verksamhet i små grupper bedrivs som vanligt
  Medborgarskolan fortsätter att bedriva inplanerad verksamhet som rör små grupper som vanligt om inte annat anges. Flera kurser erbjuder även en valmöjlighet att delta på distans. Obs! Lokala skillnader kan förekomma, vid osäkerhet kontakta respektive ort.
 • Ställer in större sammankomster
  Vår verksamhet som rör större sammankomster av människor kommer på grund av smittorisken att ställas in.

Eventuella ändringar av kursstarter, inställda arrangemang eller andra ändringar meddelas på vår hemsida under respektive arrangemang. Anmälda kursdeltagare till redan startade kurser meddelas via e-post.

Det här gäller vid avbokning av kurs

Om du som deltagare själv väljer att avstå från att delta i en aktivitet eller kurs, utan att Medborgarskolan har ställt in den, gäller i dagsläget våra ordinarie avbokningsregler som du hittar i våra allmänna villkor.

Mer information om coronaviruset

Frågor och svar om coronaviruset, riskområden och spridning finns på www.folkhalsomyndigheten.se

Information in English and other languages

Information about Covid-19 in english and other languages (Folkhälsomyndighetens webbsida)

Två viktiga telefonnummer

 • De flesta som smittas av coronaviruset blir inte svårt sjuka och behöver inte kontakta vården. Ring 1177 om du känner dig mycket sjuk, är över 80 år eller arbetar inom vård och omsorg.
 • Har du allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.