Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Vinnarna

Juryn har överlagt och de tre vinnarna i sommarens stora fototävling är utsedda! Vi gratulerar Hanna Nilsson, Patricia Mellin och Fatima Bergman som genom sina bilder lyckas förmedla ett "lustfyllt lärande" på ett eget, kreativt och talangfullt sätt.

Valet har varit oerhört svårt och juryn har slitit sitt hår. Vi vill återigen tacka var och en av er som bidragit – och inte minst de tio finalisterna som med sina bilder givit tävlingen vingar!

Temat för tävlingen var ”LUSTFYLLT LÄRANDE”. Även om vissa bilder skildrar det lustfyllda lärandet tydligare än andra, så har samtliga finalister framgångsrikt framfört sina personliga, och ibland finurliga, tolkningar av temat. Juryn berördes i synnerhet av Hanna Nilssons bild, som starkt, snyggt och skickligt påvisar vad som verkligen är viktigt i livet.

Vi kommer att kontakta var och en av de tre vinnarna för att komma överens direkt med er om hur priserna ska överlämnas.

Vi presenterar här vinnarnas bilder med juryns motiveringar. Än en gång: varmt grattis!!

Vinnare: Hanna Nilsson, Falkenberg

”Bilden skildrar en pojkes ömsinta och generösa möte med en annan, om än mycket liten, varelse – och uppvisar därmed det allra viktigaste någon kan lära sig, nämligen omtanken om andra levande varelser och respekten för vår omvärld. Det exakt fångade ögonblicket och dynamiken mellan pojkens utsträckta hand och fågelns näbb skapar en perfekt mittpunkt som effektivt drar betraktarens blick till själva kärnan i handlingen.”

© Hanna Nilsson

Andrapristagare: Patricia Mellin, Mölndal

”Ren, oförställd glädje och iver genomsyrar den lilla flickans uttryck när hon applåderar sin kusins piruetter (utanför bild) och påminner oss om vikten av uppmuntran i en lustfylld lärandeprocess. Bildens tydliga fokus på flickans ansikte står i fin kontrast till den vackra, oskarpa skogsmiljön i bakgrunden.”

64 Patricia Melin Mölndal.jpg

Tredjepristagare: Fatima Bergman, Älvängen

”Man nästan hör glöden i den tysta koncentrationen i uppgiften för hand – i mjuk samklang med den rofyllda omgivningen. Det diffusa ljuset och effektfulla beskärningen framhäver djupet och lyfter den gemensamma kreativa processen. Huvudpersonerna står tillbaka för hantverket som naturligt intar en central roll i bilden.”

© Fatima Bergman


Förstapristagaren

Här är förstapristagaren Hanna Nilsson med sin nya kamera. Tack, Hanna, för att du skickade bilden till oss så vi får se dig "in action"! Och återigen, stort grattis!

Hanna Nilsson med förstapriset Nikon D5600.jpg