Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Höj humöret med digital körsång

Saknar du glädjen, värmen och gemenskapen i en kör? Det gör vi! Därför ger vi dig nu möjligheten att sjunga online tillsammans med Happy Voices under ledning av Gabriel Forss.

Gabriel Forss är körledare och artist, känd från bland annat Körslaget i TV4 och Melodifestivalen. Varje vecka har han under namnet Happy Voices samlat över 2 000 sångare i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Malmö har detta skett i samarbete med Medborgarskolan. Men våren 2020 lamslog Covid-19 allt.

- Corona slog ner mitt under körterminen. Jag stod faktiskt på plats för en repetition när Folkhälsomyndigheten kom med sitt besked om begränsning av folksamlingar. Så vi blev tvungna att avbryta och gå därifrån, berättar Gabriel.

Happy Voices Online

Tanken på onlinesång hade funnits ett tag, men under rådande omständigheter fick Happy Voices snabbt ställa om till repetitioner på distans. Vårens avslutningskonsert med gästartisten Sarah Dawn Finer fick bli en inspelning. Nu finns Happy Voices Online i fullt utvecklad form.

Går det verkligen att sjunga i kör online?

- Ja det gör det, körsång fungerar faktiskt bra online! Nu har vi hittat ett nytt sätt att få gemenskap, sångglädje och ny energi framför datorn, säger Gabriel.

Happy Voices_Syd

Så här funkar digital körsång

Onlinekursen omfattar fem inspelade repetitioner som släpps en gång i veckan. Vi använder oss av digitala plattformar som Zoom och Totara. Gabriel sjunger före och kursdeltagarna sjunger efter. Varje repetition är en professionellt producerad inspelning med Gabriel, hans piano och en studiokör. Alla sångtexter finns med direkt i bild och deltagaren får en ljudfil med alla stämmor som ska läras in.

- Många har hört av sig och tyckt att det faktiskt är skönt med en onlinekör där man inte behöver passa en exakt tid, utan kan göra sin repetition när man själv vill, säger Gabriel.

Varje kurs har ett tema

Under våren 2021 kommer Happy Voices Online erbjuda körsång på olika teman. Det första kurstillfället startar den 10 februari och har inspirerats av det populära tv-programmet "Så mycket bättre". Här har Gabriel valt ut de mest omtyckta låtarna från programmet och arrangerat dem på ett nytt sätt för körsång.

Under det sista kurstillfället sjunger Happy Voices igenom hela repertoaren från början till slut. Då får alla deltagare också möjligheten att skicka en inspelning av sin finalsång till ett gemensamt forum, för att ta dela med sig av det egna bidraget och samtidigt ta del av andras.

- Här kan man verkligen utmana sig själv och utvecklas som sångare. Genom onlinekurser kan också människor från hela landet delta, säger Gabriel.