Karlstad: Italien - Pasta

En italiensk smakupplevelse. Tagliatelle eller papardelle? Lär dig mer om olika pasta sorter samtidigt som vi lagar en smakrik italiensk måltid.

4 traditionella maträtter förbereds och tillagas med enkla metoder.

Vi inleder med att tillaga några munsbitar med olika fyllningar som passar både till aperitif och förrätt. Vi lär oss om olika regionala pastasorter och lär oss att baka färsk äggpasta, tagliatelle. Till pastan kommer vi att tillaga en ragu på olika köttdelar, grönsaker och svamp. Vi jobbar med kniven som redskap. Vi avslutar med något sött som kan variera efter säsong, tex 'budino'- en len pudding, en traditionell kaka eller en fruktefterrätt. Under kursen får ni veta mer om råvarorna, maträtternas historia och den italienska matkulturen.

Vi delar in oss i mindre grupper under matlagningen. När alla maträtter är klara sätter vi oss och äter tillsammans, vi avslutar middagen med efterrätt och kaffe. Det ingår recept så ni enkelt kan följa med under kursen och sedan tillaga rätterna själva och överraska familj och vänner.

Kursledare Helena Målberg

Efter många goda levnadsår i Italien har Helena samlat på sig en lång erfarenhet av den italienska gastronomin.

Allt började med ett utlandsjobb som servitris och kockassistent som kom att bli en livslång smakupplevelse. Sedan dess har det hunnit bli många spännande möten med det italienska köket bl.a. kurser för både mindre och större grupper, bufféer och matlagninsevent. Sedan ett flertal år tillbaka driver hon verksamheten Helena's Italy AB med fokus på den italienska kulturen genom bl.a. en livsmedelsbutik, kurser, språkyrken och resor.

Varmt välkommen!

Kontakta oss för mer information och eller offert.


Kontakta mig!