Örebro: Tapas

Tapas har sitt ursprung i det spanska köket och är läckra smårätter. Det kan vara både tillagade eller något så enkelt som en skål med oliver. En perfekt plockmat att umgås kring som du kombinerar helt efter tycke och smak.

Tapas äter man gärna som en hel måltid i ”sharing” form, med en uppsjö av olika rätter, Varför välja en rätt, när man kan få prova så många olika?

Vi delar in oss i mindre grupper under matlagningen. När alla maträtter är klara sätter vi oss och äter tillsammans, vi avslutar middagen med efterrätt och kaffe. Det ingår recept så ni enkelt kan följa med under kursen och sedan tillaga rätterna själva och överraska familj och vänner.

Mindre smårätter och plockmat, vi gör 8-10 olika tapas med spanska toner.

Vi lagar:

  • Ljummen sallad vitlöksost
  • Fröknäcken med blåmögelost och avokado
  • Melonklyftor med lufttorkad skinka
  • Kallrökt lax med pepparrot
  • Pan con tomate med serrano-skinka
  • (söt efterrätt) Creme fraiche med söta bär

Kursledare

Jimmie Enander har ett brinnande intresse för och stor erfarenhet av matlagning från grunden för vardag till fest. Han har gästspelat hos ett flertal restauranger och delar gärna med sig av sina bästa tricks för en smakrik måltid.

Varmt välkommen!

Kontakta oss för mer information och eller offert.


Kontakta mig!