Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

”Jag ger inte upp. Hos mig får alla hjälp att nå dit de vill.”

I Mariestad möter du Anna van der Tol som jobbar som handledare inom Stöd och matchning.

”Det viktigaste för mig är att bygga en relation till deltagarna. Jag vill veta vilka de är och vad de har för tankar om framtiden, vad de drömmer om och vad de har för utmaningar. Jag vill fungera som deras bollplank samtidigt som jag ska kunna vara som en extramorsa och tjata lite på dem om det behövs, så att de ringer det där jobbiga samtalet eller vågar göra något nytt. Litar de på mig och vet att jag vill deras bästa så brukar det gå bra.

Men lika viktigt som att ligga på och pusha är att låta saker och ting ta sin tid. Det händer ju något inne i den som ger sig tid att fundera. En del som kommer hit har inga planer eller idéer om vad de vill göra. Det kan dessutom få dem att må dåligt eftersom det nuförtiden kan verka som att alla andra vet vad de vill och har tydliga mål. I samtalen vi har får de chansen att lära känna sig själva och sätta ord på sina tankar.

En sak är jag noga med att berätta för alla mina deltagare: jag ger inte upp. Hos mig får de hjälp att nå dit de vill – till praktik, jobb eller utbildning.”

Se filmen om hur Anna stöttade Carina på vägen mot arbete. Nu jobbar Carina som kock på ett äldreboende.