Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Distanskurser inom redovisning, bokföring och beskattning

Genom att gå en distanskurs kan du lära dig när och där det passar dig bäst. Folkbildning på distans innebär att du lär dig online tillsammans med din kursledare och övriga deltagare.

Vad innebär det att gå en kurs på distans?

Att gå en kurs på distans innebär att du inte är bunden till en specifik plats. Det ger dig större frihet att själv välja när, var och hur du vill ta del av kursmaterialet.

Medborgarskolan erbjuder flera former av distanskurser. De allra flesta leds av våra erfarna kursledare och du får också kontakt med andra kursdeltagare via digitala plattformar. Vi har även distanskurser som enbart bygger på självstudier.

Vad krävs för att gå en distanskurs?

För att delta i våra distanskurser kan du behöva införskaffa kursmaterial i form av böcker, kamera eller ritverktyg beroende på vad det är för typ av kurs. Du behöver också ha tillgång till en dator (eller annan surfenhet) med god internetuppkoppling.

Fördelar med att gå kurs på distans

En kurs på distans passa dig som trivs med att studera hemifrån och på tider som fungerar bäst för dig. Det kräver ett större eget ansvar av dig som kursdeltagare men ger samtidigt en större frihet att lägga upp inlärningen utifrån dina egna förutsättningar. På Medborgarskolan erbjuder vi fyra typer av distanskurser.

Fyra typer av distanskurser

1. Distans med kursledarstöd

En kurs som hålls på distans och som leds av en erfaren kursledare. Du tar del av ett kursmaterial vid den tidpunkt när det passar dig och kontaktar ledare via en digital plattform för att få respons. Det ingår alltid moment där deltagare och ledare interagerar med varandra på bestämd tid, till exempel via webinarium.

2. Blandade lärmiljöer (delvis distans)

Blandade lärmiljöer innebär att kursen hålls delvis på distans. Den bedrivs via en digital plattform men kursdeltagarna ses också fysiskt på i förväg bestämda träffar. Kursen kan ha löpande kursstarter med en fastställd tid att genomföra utbildningen. Kontakt med kursledare sker i klassrum, via e-post eller via den digitala plattformen.

3. Distans i realtid

En kurs eller utbildning som pågår i realtid via en digital plattform. Distans i realtid genomförs alltid i grupp vilket ger deltagarna möjligheter att dela kunskaper och erfarenheter. Kursledare och kursdeltagare interagerar med varandra i realtid via den digitala plattformen. För en distanskurs i realtid finns alltid ett bestämt start- och slutdatum.

4. Distans självstudier

Kurs på distans som bygger helt på självstudier och utan kursledare.

Distanskurser

Din sökning"" visar resultat i

Sortera på:

RelevansA-ÖStartdatumPris

Hoppsan!

Din filtrering gav inte några träffar, vänligen justera din filtrering.

Utforska ett ämnesområde