Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Tofunuggets med pommes och remouladsås

Tid 40 min | Ugn 225 grader

INGREDIENSER (4 PORTIONER)

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk flingsalt
  • 400 g tofu
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 citron
  • 1 dl hackad pickles
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär potatisen i långa stavar och fördela på en ugnsplåt. Vänd runt ordentligt i oljan och rosta gyllene i ugnen ca 20 minuter. Strö på flingsalt direkt när de kommer ut ur ugnen.
  2. Skär tofu i 1 cm skivor och dela skivorna på mitten. Doppa skivorna först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun gyllene på båda sidorna. Låt ringa av på hushållspapper.
  4. Gör din egen remouladsås genom att blanda pickles, majonnäs och curry.
  5. Servera tofun med pommes frites, citronklyftor och remouladsås (i en separat liten skål), gärna på tidningspapper.