Viktigt meddelande! Från 21:00 måndag den 2 oktober till 09:00 tisdag den 3 oktober genomförs IT-underhåll på vår webbplats. Under denna tid går det inte att använda Swish eller kort som betalningsmetod när du anmäler dig till våra kurser och arrangemang. Det går fortfarande bra att använda Medborgarskolan faktura som betalningsalternativ under denna tid

Välkommen till våra lokaler på Bangatan 6 och Bangatan 10 mitt i centrala Lund. På Bangatan 10 finns yogasal, danssal, musikrum samt rum för silversmide och måleri. På Bangatan 6 finner du klassrum för mer teoretiska ämnen så som språk, datorkunskap, navigation och olika studiecirklar. Dubbelkolla gärna i din kallelse vilken adress du ska till innan du kommer till oss.

Hitta hit

Kollektivtrafik

Lokalerna ligger mitt emot centralstationen i Lund och därmed finns det mycket goda möjligheter att ta sig hit med både tåg och buss.

Med bil

Det är inte lika enkelt att hitta en parkeringsplats nära våra lokaler. Men det finns en parkering och ett parkeringshus på andra sidan centralstationen, Klosterhagen. Samt ett parkeringsgarage vid Clemenstorget. Dock är parkeringsavgiften hög.

Pentry

I lokalerna finns ett pentry för deltagare där vi bjuder på kaffe och te. Vi hjälps åt att hålla ordning i pentryt. Ställ in koppar och glas i diskmaskinen, sätt på den vid behov. På Bangatan 6 finns ej kylmöjligheter, men det finns det på Bangatan 10. Mikrovågsugn finns i båda lokalerna.

Pentryt på Bangatan 6 i Lund.
Pentry på Bangatan 6 i Lund.

Pentryt på Bangatan 10 i Lund.
Pentryt på Bangatan 10 i Lund.

Tillgänglighet

Bangatan 6

Lokalen ligger på andra våningen. Dit tar sig deltagare via en trappa, eller en trappstolshiss. Väl uppe i lokalen så finns det en käpp, rullator eller rullstol att låna. Ditt egna hjälpmedel kan du lämna på innergården, gärna fastlåst i cykelstället. Det finns dock ett trappsteg som kan skapa hinder att ta sig in i trapphuset. Behöver du hjälp så kontakta din ledare eller kursansvarig på Medborgarskolan i förväg. Handikappanpassad toalett finns i lokalen.

Bangatan 6 i Lund.
Medborgarskolans lokaler på Bangatan 6 i Lund.

Bangatan 6 - ytterdörr 2
Porten till Medborgarskolans lokaler på Bangatan 6 i Lund.

Bangatan 6 - trappstolshiss 2
Trappstolshiss på Bangatan 6 i Lund.

Bangatan 10

Lokalen har ingång från Bangatan 10 och ligger i källarplan. Hiss finns och har en golvyta på 90 x 85 cm. Handikappanpassad toalett med dusch finns.

Om du behöver en annan anpassning av miljön eller någon form av hjälpmedel för att kunna ta del av vår verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Kontakt

Frågor om kurser och studiecirklar skickas till:
region.syd@medborgarskolan.se

Frågor om lokalen skickas till:
lokal.lund@medborgarskolan.se