Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Stockholm

Testa något nytt!

Varför inte testa något helt nytt! Klättra i träd eller lär dig laga peruansk mat? Skapa med shibori och sälj sedan dina alster i din egenbyggda webbshop. Eller så tar du reda på vilket vatten som passar till vinet eller så kanske du vill veta hur mycket apa du är? Hos oss finns både spännande kurser och intressanta föreläsningar. Vad sägs om att lyssna på Paul Svensson när han berättar om hållbar matlagning, bli en minnesmästare med Jonas von Essen eller ta del av Bengt Ohlssons tankar, tips och reflektioner kring sitt skrivande.

Utforska möjligheterna här:

Språk
Dans och teater
Musik
Konst och hantverk
Djur och natur
Navigation och trafik
Mat och dryck
Kropp och hälsa
Kommunikation
Ekonomi och samhälle

Varmt välkommen!

Händer i Stockholm

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel

Vi har så mycket mer än bara kurser

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Diplomutbildningar”

Diplomutbildningar

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesinriktad utbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en helt ny yrkesbana, men också till dig som vill krydda ditt cv med nya meriter.

Diplomutbildningar
Läs vidare om “Arbetsträning”

Arbetsträning

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och behöver arbetslivserfarenhet och referenser för att komma närmare arbetsmarknaden? Då kan arbetsträning eller förstärkt arbetsträning vara något för dig. Syftet med arbetsträningen är att ge dig möjlighet att prova på ditt yrke, ett nytt yrke eller få arbetslivserfarenhet i Sverige.

Arbetsträning
Läs vidare om “Föreningssamarbete”

Föreningssamarbete

Medborgarskolan samarbetar med många olika föreningar och verksamheter runt om i landet. Samarbetet bygger på ideellt engagemang och ser olika ut beroende på föreningens behov, omfattning och vilja såklart. Ofta anordnar vi studiecirklar och kulturprogram tillsammans.

Föreningssamarbete
Visa nästa artikel

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Intervju Erika Sandberg”

Textilarbete som är bra för både hälsan och miljön

Erika Sandberg driver en textil verksamhet för arbetsträning där deltagarna arbeta med textilt hantverk i olika former. Materialet de använder kommer från en Second Hand-butik.

Läs vidare om “Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!”

Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!

Flera av oss har kanske tänkt tanken att det vore en spännande utmaning att ta steget mot ett karriärbyte, att gå från det bekväma till något nytt. Precis det har Jessica gjort. Redan innan utbildningen var avslutad fick hon sitt drömjobb!

Läs vidare om “Autoimmun kost är en het trend”
Föreläsning & Kurs

Autoimmun kost är en het trend

Cecilia var av de första i Sverige som började med autoimmun läkande kost. Det var 2013. Då hade hon de autoimmuna sjukdomarna psoriasis och psoriasisartrit och led dessutom av astma och en rad allergier som pollen, gluten, damm och ett antal frukter.

Läs vidare om “Undervisningsköket i Stockholm”
Medborgarskolans Undervisningskök

Ta köksvägen till oss!

Vill du utvecklas som hemmakock? Laga mat tillsammans med vänner och kollegor? Eller låta matlagningen bli en del av din yrkeskarriär? Då har du kommit rätt. För i över 15 år har Medborgarskolans undervisningskök på Hagagatan i Vasastan i Stockholm gjort det roligare och enklare att laga vardagsmat och att glänsa på middagsbjudningar.

Läs vidare om “Medborgarskolan har flyttat in på Kavat Vård!”
Samarbeten

Medborgarskolan har flyttat in på Kavat Vård!

Medborgarskolan samarbetar med Kavat Vård som driver tio äldreboenden i Stockholm och Norrtälje. Samarbetet syftar till att ge människorna på äldreboenden möjligheter att utvecklas i ett livslångt lärande.

Visa nästa artikel