​Medborgarskolan Stockholmsregionen får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har nu meddelat vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Medborgarskolan Stockholmsregionen får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningarna Paralegal och Mönsterkonstruktör. Utbildningarna anordnas

– Vi är mycket glada över att Myndigheten för yrkeshögskolan ger oss fortsatt förtroende, säger Peter Isaksson, chef för YH-verksamheten inom Medborgarskolan Stockholmsregionen och Påhlmans Handelsinstitut. Det faktum att Paralegal tilldelas utbildningsstarter för tre år framåt visar att arbetsmarknadens behov av yrkesrollen är stort och att Påhlmans Handelsinstituts utbildning har rätt näringslivsförankring. I över ett decennium har vi nu fått bidra till att försörja juristbyråer, advokatkontor och rättsväsende med kvalificerad arbetskraft – det är vi väldigt stolta över!.

Sedan tidigare har Påhlmans Handelsinstitut tillstånd att bedriva YH-utbildningarna Kvalificerad Lönekonsult – digitala systemlösningar och Entreprenadupphandlare – bygg och mark, som är en satellitutbildning med studerande både i Eskilstuna och Stockholm. Nästa utbildningsstart för YH-utbildningarna, inklusive Paralegal, är i augusti och ansökan öppnar 10 februari.

Stockholms Tillskärarakademi får förtroendet att bedriva YH-utbildningen Mönsterkonstruktör i tre år till:

– Vi tackar Myndigheten för yrkeshögskolan för förtroendet! säger Annika Westborg, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

Modebranschen genomgår just nu en snabb och spännande förändring, som även gäller yrkesrollen Mönsterkonstruktör. Mål för en mer hållbar textilindustri och avancerad digitalisering, med 3D-mönsterbearbetningsprogram som tex. CLO, skapar nya möjligheter och kompetensbehov:

– Tack vare vårt fina samarbete med branschen kan vi erbjuda en utbildning som på bästa sätt förbereder våra studerande för en digitaliserad och hållbarare mode- och textilindustri. fortsätter Annika Westborg.

Stockholms Tillskärarakademi har sedan tidigare tillstånd att bedriva YH-utbildningen Skräddare – Dam och Klänning. Nästa utbildningsstart för YH-utbildningarna, inklusive Mönsterkonstruktör, är i augusti och ansökan öppnar 1 februari.

YH-utbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori med praktik och som genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Tillstånd att bedriva YH-utbildning meddelas varje år av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). I denna ansökningsomgång lämnades 1 097 ansökningar in, av vilka MYH beviljat 416 utbildningar.