Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Från utsatt till insatt - Ökad digital kompetens för äldre, nyanlända och personer med funktionsvariationer

Medborgarskolan i Stockholm har vunnit projektstöd från Post- och telestyrelsen (PTS) för ett två-årigt projekt som ska bidra till att öka den digitala kompetensen i särskilt utsatta grupper som är, eller riskerar att hamna, i ett digitalt utanförskap. PTS fick in 45 ansökningar och har nu beslutat att ge finansiering till sju projekt, däribland Medborgarskolan som enda studieförbund.

Om projektet

Projektet Från utsatt till insatt är en utbildning i hur det digitala samhället fungerar och där deltagarna får lära sig att använda olika digitala tjänster, alltifrån att sköta sin ekonomi, boka vårdbesök eller teaterbiljetter till att använda sociala medier. Projektet ska öka den digitala kompetensen för äldre, nyanlända och personer med funktionsnedsättningar.

MBS-GettyImages-530068581-liten.jpg

Vi kommer att skräddarsy utbildningen och utbilda ledare ur målgrupperna, som därefter kan undervisa i sina respektive målgrupper. På så vis kommer kunskapen att föras vidare långsiktigt i dessa grupper som verkligen behöver bli delaktiga och aktiva i det digitala samhället som nu vuxit fram.

Projektet startade i mars 2019 och pågår i två år.

Läs om Medborgarskolan.

MBS-PTS-Kollage-1.jpg

Stödstämpel_PTS_arbete_med_digital_delaktighet.png