Kläder och skor

Gäller för dansklasser i Växjö.

På dansklasserna bör du överlag ha på dig lediga kläder som du kan röra dig fritt i. Inga smycken som kan vara i vägen. Tänk på att vi har dusch och omklädningsrum i våra lokaler i Växjö. Vänligen använd dem och byt inte om i korridorerna eller lägg ytterkläder på golven eller vår skohylla.

I danssalarna tillåts endast nyckel till sitt skåp (det finns nycklar till alla skåp att låna) och vattenflaska. Inga ytterkläder eller väskor i lokalerna då vi behöver utrymmet att dansa på och inget får ligga i vägen vid eventuell utrymning.

Balettklasserna

Klädkod: du behöver ha mer åtsittande kläder för att du och ledaren lättare ska kunna se hur kroppen och musklerna arbetar. Dessutom bör du ha uppsatt hår, gärna i balettknut. Barfota eller teknikskor på fötterna. På tå-klassen kan tåspetsskor behövas. Rådfråga alltid dansledaren före inköp!

Barndans (2-3 år, 4-5 år och 6-8 år)

Barfota eller en liten nätt danssko gäller i de yngre grupperna. Innegymnastikskor på HipHop, 6-8 år.

Cheerleading, HipHop, House, Locking, Streetjazz, Ragga/Dancehall

Innegymnastikskor. Uppsatt hår.

Jazzdans/Lyrisk Jazz/Magdans/Flexibility/Contemporary/Show/Jazz Funk

Barfota, jazzsneakers eller teknikskor. Håret uppsatt.

Stepp

Givetvis behövs steppskor. Dessa finns att hyra hos oss för 150kr/termin alternativt att ni köper dem själva med 10% rabatt från Dansbutiken som ni hittar via länken här nedanför.

Man får gärna sätta upp en Köp/byt/sälj-lapp hos oss för att kunna hitta billiga begagnade skor hos våra elever.

Rabatt hos Dansbutiken i Stockholm

Vi har ett samarbete med Dansbutiken i Stockholm vilket innebär att du som går på Kulturama Preparandum får 10 % på hela deras sortiment. Inför din kursstart får du en rabattkod av oss att nyttja vid eventuell beställning.