Samarbetspartners

Logo för Växjö skolornas musikkår

Sedan vårterminen 2014 har vi ett nära samarbete med Växjöskolornas Musikkår, då en av våra uppvisningsgrupper; våra cheerleaders i KPC (Kulturama Preparandums Cheerleaders) dansar till VSM’s musik. Vi uppträder ca 30 gånger per år i/omkring Växjö med bl.a. studentspelningar, framträdande på Växjö Vipers hemmamatch och stadsparader. Vi har dessutom uppträtt i Italien och Spanien!

Logo för Växjö fria gymnasium

Sedan hösten 2011 kan man välja dans som profilidrott på Växjö Fria Gymnasium. Undervisningen sker i samarbete med Medborgarskolan i Kulturama Preparandums lokaler på Linnégatan 17 i Växjö. Huvudlärare är våra ledare Cristian, Tara & Natalie samt gästdanslärare.

Logo för Linneateatern

LinneaTeatern tillhör vår så kallade ”anslutna verksamhet” och är en ideell teaterförening i Växjö. Sedan starten 1979 har unga och äldre tillsammans skapat ett 50-tal musikaler, talpjäser, familjeföreställningar och kyrkospel. Dessa har spelats i Växjö konserthus, på Växjö teater och på turné i Småland. I nästan varje uppsättning kan man se barn och vuxna från Kulturama Preparandum.