Cornelia

Cornelia Medin.jpg

Redan som liten började Cornelia dansa på Kulturskolan i Lessebo. Då dansintresset efter hand blev allt större började hon även dansa på Kulturama Preparandum 2012. Under de kommande åren hann hon dansa många olika dansstilar såsom balett, streetdance, locking, house, ragga, cheerleading och olika former av jazz. Dessutom var hon med i tre av våra uppvisningsgrupper; Expressions, KPC och Cheer Prep.
Inför gymnasiet ville Cornelia prova att satsa helhjärtat på dansen och flyttade därför ner till Lund för att gå en estetiskt spetsutbildning inom dans på Lunds dans- och musikalgymnasium. Där har hon dansat ca 15 timmar per vecka. Fokus har främst varit på balett, jazz och modernt men även en hel del streetdance och stepp. Dessutom har Cornelia även fått en hel del nya kunskaper inom sång och teater. Inom utbildningen har hon exempelvis medverkat i föreställningar på Glasklart i Malmö samt skolans egna föreställningar. Som slutproduktion i årskurs 3 medverkade hon i musikalen Fame.
Utöver skolarbetet har Cornelia även hunnit med att arbeta som danslärare på Medborgarskolan i Lund, främst inom balett. Detta är något hon har funnit mycket roligt och givande. På hemmaplan har Cornelia dessutom medverkat i Växjörevyn under tre års tid samt Allsång i Linnéparken.
Nu är Cornelia tillbaka i Växjö och ser fram emot att få dela med sig av sina nya kunskaper!

Undervisar i:

Cheerleading, Jazz

Genomförda utbildningar hos oss:

LIM (LedarIntroduktion Medborgarskolan)2019