Gillar du musik?

Om du gillar musik vill vi tipsa om den digitala musikfestivalen Hemmafest #1 som vi gör i samarbete med nättidningen SAVANT. Kim Wijk arbetar som Chefredaktör på SAVANT och är en av initiativtagarna till festivalen.

Berätta, vad är det för festival?
Det är en gratis musikfestival som sänds digitalt. Den kommer livesändas på vår egen och på Medborgarskolans Facebooksida måndag-fredag kl. 20.00 under vecka 21. Vi kommer att visa både inspelade unika konserter och direktsända livespelningar, intervjuer och andra överraskningar. Bakgrunden till att vi vill göra denna festival var att många band har fått ställa in sina spelningar p.g.a. Corona och vi kände att pandemin inte skulle få hindra band från att uppträda med sin musik.

Vad är det för genre på festivalen?
Festivalens huvudfokus är på indiepop men varje dag kommer olika band med sin specifika nisch. Innan kvällens spelning drar igång presenteras alla band lite närmare och vi kommer även att bjuda på en och annan överraskning.

Berätta mer om Savant
SAVANT har funnits i cirka ett år och är en digital musiktidning med fokus att lyfta fram artister och mindre scener. Vi publicerar dagligen musiknyheter, intervjuer, livetips och live sessions. Vi tycker att blir det en helt annan och mer intim känsla på en mindre spelning till skillnad från stora spelningar på till exempel globen. Den intima känslan hoppas vi ska infinna sig även hos de som lyssnar på musikfestivalen.

Hur kommer det sig att ni gör detta samarbete med Medborgarskolan?
Vi tänkte att det skulle vara kul om fler fick tillgång till musik och ville därför göra denna digitala musikfestival i samarbete med Medborgarskolan, som når ut till så många. Detta är det första gången vi gör något tillsammans med Medborgarskolan men jag ser fram mot fler samarbeten framöver.

Här kommer du till vår Facebooksida

Festival.JPG