Ta del av Sveriges nationalskatt via digitala livesändningar

Medborgarskolan livesänder från Nationalmuseum i Stockholm och berättar om ett antal konstverk ur samlingarna. Sändningarna riktar sig till dig som bor på gruppbostad, servicebostad eller arbetar på daglig verksamhet.

I en serie korta digitala livesändningar berättar konstpedagogen Marianne Lagercrantz och Anders Romare, konstnär och projektledare på Medborgarskolan i Stockholm, om berömda konstnärer och deras spännande målningar som finns på Nationalmuseum. Under fyra tillfällen i juni, med start onsdagen den 2 juni kl. 13.30, visas konst med följande teman: porträtt, landskap, stilleben och berättelse.

– Vi är väldigt glada över att kunna visa upp delar av den konstskatt som Nationalmuseum förvaltar. Min förhoppning är att våra digitala sändningar gör att fler personer med LSS kan ta del av konsten hemma i soffan och att det även inspirerar till att man vill åka dit och besöka det här fantastiska museet, säger Anders.

Det här är början på ett nytt samarbete mellan Arvsfondenprojektet Bland kakor och moln, Medborgarskolan och Nationalmuseum i Stockholm.

Om oss som presenterar konsten

Marianne Lagercrantz är konstpedagog med lång erfarenhet, bildterapeut och konstnär.

Anders Romare är konstnär och projektledare för Arvsfondenprojektet Bland kakor och moln.

Projekt 5 2021.jpg
Anders Romare, projektledare för Arvsfondenprojektet Bland Kakor och moln på Medborgarskolan i Stockholm

Unknown.png
Marianne Lagercrantz, konstpedagog

Tid och datum för livesändningarna