Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

De lajvar en livekonsert

Covid-19 har lett till att konserter ställts in men musikerna Cecilia Brandehav, Martin Lundberg och Oscar Sundelin ger sig inte för det. De livestreamar en konsert varje vecka från sitt vardagsrum och fokus är på att hänga digitalt och jamma kravlöst!

Den flitiga konsertbesökaren Cecilia Brandehav fick idén att musicera hemma i vardagsrummet tillsammans med sina musikervänner Oscar Sundelin och Martin Lundberg. De satte upp en mobilkamera, stämde gitarrerna och ukulelen, sjöng upp och hoppades på att människor skulle hitta till dem på Facebook. Vilket man gjorde och nu sänder de kontinuerligt varje vecka.

De långa streamingkonserterna (4 timmar!) har vuxit och de känner att de har en delaktig publik, även om de inte kan se dem. Tack vare kommentarerna på Facebook har de en dialog med tittarna som önskar låtar och därmed påverkar arrangemanget.

Insamling av pengar till Kvinnojouren

De är anslutna med Medborgarskolans musikverksamhet och delar därmed vår värdegrund om att varje människa är lika mycket värd. Därför är det extra glädjande när de insåg att de kunde bidra med något mer än bara musik.

- Vi är alla fans av Musikhjälpen som samlar in pengar till välgörenhet och Martin fick idén att vi skulle samla in pengar till Kvinnojouren i Örnsköldsvik. Våld i nära relation har sorgset nog ökat eftersom många sitter i självkarantän. Tittarna fick swisha in pengar under sändningen och vi trodde att vi kanske skulle få in omkring 2 000 kronor. När sändningen var slut hade vi samlat in 22 052 kronor och vi var totalt mållösa. Cissi blev så rörd att hon var tvungen att lämna sändningen för en stund, berättar Oscar Sundelin.

Under sändningen var Kvinnojouren med och tittade och kunde därmed svara på tittarnas frågor som dök upp i kommentarsfältet.

En djupare relation med publiken

Sändningarna fortsätter under kommande fredagar och de testar nya saker för att projektet ska växa. Bland annat får de besök av podcasten Hårdrock - för fan. Alla tre är överens om att de fortsätter så länge de har en växande digital publik.

- Visst saknar vi alla tre den fysiska kontakten med publiken men eftersom tittarna delar med sig av saker i kommentarsfältet så blir det nästan en djupare relation nu än vad vi skulle kunna ha med dem på en fysisk spelning, avslutar Oscar Sundelin.