Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Framgång för Frida och bandet

En del minns kanske Frida Hörnquist från förra säsongen av Idol på TV4. Men hennes musikkarriär grundlades tidigare än så – kanske redan när hennes föräldrar träffades under en gitarrlektion på Medborgarskolan och, som det heter, ljuv musik uppstod.

Pappa var gitarrlärare

– Pappa var gitarrlärare, spelar piano och har alltid hållit på med rock så jag föddes rätt in i det. Jag har plinkat på piano efter gehör så länge jag kan minnas och sjöng innan jag kunde prata, säger Frida.

I dag pluggar hon på musikgymnasium och spelar bas, skriver låtar och sjunger i bandet Black Pearl med kompisarna Isac Borg och Linus Mattsson. Bandet har funnits sedan 2012, och nyligen gick de till final i Partillerocken. De har också spelat på hårdrocksfestivalen West Coast Rock Festival i Kungälv.

Spelat in på Svenska Grammofonstudion

Via Medborgarskolans musikverksamhet Amplified fick de förra året chans att repa och spela in i en riktig studio, Svenska Grammofonstudion. I höst har de spelat in ytterliga tre låtar som kommer på Spotify och ett releasegig är planerat på anrika Bengans i Göteborg.

– Det händer mycket just nu och det går framåt med musiken. Vi spelar främst för att det är kul – men tänk om vi kunde försörja oss på det i framtiden, säger hon.

Musiken är min trygghet

Tack vare Idol, skolan och privatlektioner har hon haft möjlighet att fokusera på och utveckla sitt artisteri, sin sång och inte minst att marknadsföra sig. men det finns mycket kvar att lära – kanske på kurs.

– Jag vill utveckla mitt låtskrivande. Musiken är det jag alltid vänder mig till när livet är tråkigt eller tufft. Det är min trygghet och ger den bästa energin.

Text: Sofia Eriksson | Foto: Sören Håkanlind