Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Vedic Art på Fridhemmet

Alla människor – oavsett ålder – har rätt till personlig utveckling!

Runt om i landet pågår en mängd studiecirklar i allt från musik, släktforskning, teater och måleri. Åldern på deltagarna spelar ingen roll och en studiecirkel kan i princip handla om vad som helst. Vi på Medborgarskolan kan hjälpa dig att komma igång med en studiecirkel men vi kan också stötta dig med lokaler, material och annat praktiskt.

Boel Thunell, är aktivitetsansvarig på Fridhemmets servicehus på Kungsholmen i Stockholm. Hon berättar:

- Jag tyckte att det lät jättespännande när jag fick veta att vi kunde samarbeta med Medborgarskolan. En del av de aktiviteter vi gör kan jag naturligtvis hålla i själv, men att jag har möjlighet att ta in expertiskunskap inom olika områden höjer kvalitén och det är jag väldigt glad över.

Vilka aktiviteter och studiecirklar man erbjuder, beror på de boendes intressen och önskemål. Det var när Boel fick klart för sig att måleri stod på önskelistan som kursledaren Ingela Blomster kom till Fridhemmet. Ingela har undervisat i Vedic Art, som är en rolig och kravlös målarteknik där det inte spelar någon roll om man inte tror sig kunna måla eller om händerna inte riktigt lyder. Skapandet sker av sig själv, helt naturligt.

Dragspel och orgelmassage (som innebär att man får nack- och axelmassage samtidigt som man lyssnar på orgelmusik) är exempel på andra aktiviteter.

Boel fortsätter:

- Samarbetet med Medborgarskolan ger mig både inspiration och ett nytänkande. Och att jag kan erbjuda de boende ett så späckat aktivitetsschema som jag kan är fantastiskt!

- Planen har hela tiden varit att bygga upp en plattform för dem som bor här. Sedan måste jag förstås vara lyhörd för att det hela tiden flyttar in nya personer som kan ha nya intressen. Så där måste jag hela tiden känna av och vara lyhörd. Men det är klart, att ta in hälsofaktorerna, fysisk aktivitet, kreativt skapande, musik och högläsning, sådant som man vet främjar hälsan, känns förstås både angeläget och viktigt.