Panelsamtal om hälsoläget för transpersoner 4/10

Under temaveckan Amplified Equally, kommer Transammans - förbundet för transpersoner och närstående – hålla ett panelsamtal om hälsoläget för transpersoner och olika hälsofrämjande insatser för transpersoner.

Tom Summanen, verksamhetsutvecklare Transammans:

Varför är den här veckan viktigt?

– Veckan är viktig för att belysa psykisk ohälsa och att det berör oss alla i samhället. Tillsammans måste vi arbeta för hälsofrämjande insatser.

Varför är folkbildning viktig i det här sammanhanget?

– Folkbildning är en central form att samlas under för att kunskapshöja och medvetandegöra olika perspektiv som berör oss i samhället.

Vilka är era förväntningar efter den här veckan?

– Våra förväntningar är att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och att det får ringar på vattnet i ett längre perspektiv.

Mer om temaveckan Amplified Equally

Amplified Equally 2021

Läs vidare om "Amplified Equally: temadagar om inkludering och psykisk hälsa"

Amplified Equally: temadagar om inkludering och psykisk hälsa

Under hösten bjuder Medborgarskolan på gratisföreläsningar, seminarier, konserter och workshop på distans och även på plats med teman som musik, jämställdhet, HBTQIA och psykisk hälsa.

Läs vidare om "Samtal om psykisk ohälsa och självmord 5/10"

Samtal om psykisk ohälsa och självmord 5/10

Ideella organisationen Suicide Zero tillsammans med artisten Mandy Rich sätter fokus på psykisk ohälsa och bjuder in till samtal tisdag den 5 oktober under temadagarna Amplified Equally.

Läs vidare om "Låtskrivarworkshop & Musik med Popkollo 28/10"

Låtskrivarworkshop & Musik med Popkollo 28/10

Ideella organisationen Popkollo som arrangerar sommarkollo och musikverksamhet för tjejer och transpersoner bjuder på musik och samtal i en låtskrivarworkshop. Du får bland annat öva dig att sätta ord på ditt mående med text och musik.

Läs vidare om "Panelsamtal med Sabina Wärme 16/11"

Panelsamtal med Sabina Wärme 16/11

Under temadagarna Amplified Equally bjuder musikern, kompositören och producenten Sabina Wärme på samtal om separatistiskt arbete inom kulturbranschen, bland annat om "Den Feministiska Musikbranschfesten”.

Läs vidare om "Amplified Talks"

Amplified Talks

Under en serie av fem korta videoföreläsningar visar trummisen Ola Winkler, keyboardisten Samuel Starck och artisten Jonathan Johansson hur de tillsammans tar en helt nyskriven låt till Jonathans kommande album och utvecklar den från demo till färdig inspelning.

Läs vidare om "Musikverksamhet i Stockholm"

Musikverksamhet i Stockholm

Inom ramen för Amplified, Medborgarskolans musikverksamhet, samlas musiker som producerar, skriver och spelar i olika band. Hos oss finns plats för alla musikstilar. Idag finns det hundratals musiker som har studiecirkel hos oss, unga som gamla, som spelar allt från hårdrock till folkmusik.