Medborgarskolan Stockholmsregionen

Medborgarskolan bildades 1940 och är det humanistiska studieförbundet där alla utbildningar grundar sig på den humanistiska ideologin. Du möts med respekt och förståelse och i alla våra verksamheter tar vi stor hänsyn till den enskildes behov av bildning, utbildning och personlig utveckling.

Inom vår kursverksamhet kan du frossa i allehanda ämnesområden, alltifrån specialkurser i smyckestillverkning, magdans och hälsa till språk, matlagning och olika hantverk. Men vi erbjuder även barnkurser, förskolor, grundskolor, gymnasier, eftergymnasiala utbildningar, yrkesutbildningar och företagsutbildningar. Våra skickliga pedagoger och kursledare ser dessutom till att du får ut mesta möjliga av din kurs eller utbildning.

Vår målsättning är att vi ska vara det absolut bästa valet för dig. Därför vill vi gärna höra dina frågor och synpunkter. Vi finns på info@medborgarskolan.se eller telefon 010-157 60 00. Och vi ser fram emot att få göra ditt intresse till kunskap.

Välkommen till oss!

Om människan inte varit nyfiken hade vi fortfarande varit kvar i stenåldern. Det är den nyfikenheten som driver oss att ständigt upptäcka och lära oss nya saker. Och det är den nyfikenheten vi på Medborgarskolan kan tillfredsställa genom de kurser och utbildningar vi erbjuder. Medborgarskolan Stockholmsregionen är öppen för alla nyfikna i alla åldrar och vår verksamhet kännetecknas av humanismens kärnvärden:

  • individen i centrum
  • utveckling i samverkan
  • ömsesidig respekt
  • kunskapens egenvärde

Hos oss får du tillgång till bl a kursverksamhet, barnkurser, friskolor, yrkesutbildningar och företagsutbildningar. Totalt passerar drygt 30 000 personer varje år genom vår verksamhet, och min målsättning som VD är att alla kunder, elever och uppdragsgivare ska vara nöjda. Detta är möjligt tack vare våra skickliga och engagerade lärare och administratörer, men också genom den strävan efter personligt bemötande och höga kvalitet som genomsyrar hela verksamheten.

Peter Wigert
VD Medborgarskolan Stockholmsregionen


Styrelse för Medborgarskolan Stockholmsregionen
Styrelse för Medborgarskolans Friskolor i Stockholm

Alla vi ingår i Medborgarskolan Stockholmsregionen

Kulturama

– en unik skola i Norden

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar med 40 års erfarenhet av utbildning och kurser inom de konstnärliga inriktningarna: dans, teater, musikal, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design. Inom Kulturamas verksamheter arbetar mer än 300 pedagoger med hög kompetens, varav många dessutom fortfarande är verksamma inom sin konstnärliga bransch.

Kulturama Grundskola, åk 4–9, finns i Hammarby Sjöstad (med filialen Danvikstull) och Sundbyberg. Eleverna väljer mellan tre estetiska profiler: Dans, Sång & Teater; Musik & Sång; Bild & Form.

Kulturama Gymnasium ligger i Hammarby Sjöstad och erbjuder Estetiska programmet och Naturvetenskapsprogrammet

Estetiska programmet erbjuder nio olika profiler.
Artist & Musiker – huvudinstrument
Artist & Musiker – Singer/songwriter
Dansare
Fotograf
Filmare
Konstnär & Designer
Musikalartist
Musikproducent
Skådespelare

Naturvetenskapsprogrammet erbjuder tre särskilda varianter
Särskild variant: Bild
Särskilt variant: Dans
Särskilt variant: Musik

Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar drivs på uppdrag av YH-myndigheten. Här samsas framtidens sångare, musikalartister, fotografer, skådespelare, dansare, musiker, musikproducenter och filmare sida vid sida.

Kulturamas kurser utvecklar dina konstnärliga talanger! Den större delen av Kulturamas verksamhet finns i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad. Här finns studior för inspelning och piano, salar för sång, ensemble, dans och teater, fotolabb och datasalar för MIDI och digital bildbehandling – allt av högsta klass!

Läs mer på www.kulturama.se

Stockholms Tillskärarakademi

– ledande i textilbranschen!

Din framtid i modebranschen börjar hos oss! På Stockholms Tillskärarakademi får du utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som du får redskap och möjligheter att utvecklas kreativt och fritt. Tillskärarakademin grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.

Läs mer på www.tillskararakademin.com

Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium

– för dig som gillar mode och design!

Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium och Stockholms Tillskärarakademi finns i samma "modehus" på Hagagatan i Vasastan, nära Odenplan. Skolan erbjuder Hantverks-
programmet, inriktning textil design och Estetiska programmet, inriktning bild och formgivning. Skolan har ett nära samarbete med textilbranschen. I utbildningarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning som förbereder eleverna för yrkeslivet. Eleverna läser sina karaktärsämnen i samarbete med Tillskärarakademin och sina kärnämnen i samarbete med Påhlmans Gymnasium.

Läs mer på www.tillskararakademin.com/gymnasium

Påhlmans Handelsinstitut

– 125 år på marknaden

Sedan 1881 har Påhlmans Handelsinstitut hjälpt över 300.000 personer att komma vidare i sina karriärer. Påhlmans erbjuder näringslivsanpassade kurser och utbildningar inom ekonomi, juridik, HR och kommunikation, för såväl privatpersoner som företag. Påhlmans anordnar också sju YH-utbildningar på uppdrag av YH-myndigheten, däribland Kvalificerad Researcher och Paralegal. Påhlmans Handelsinstitut finns på Hagagatan i Vasastan, nära Odenplan.

Läs mer på www.phi.se

Påhlmans Gymnasium

– verklighetsnära utbildning

Påhlmans gymnasium finns till för att eleven ska få utvecklas och nå sina personliga kunskapsmål oavsett vilka dessa är. Konceptet – Human Business School – står för en mänsklig väg till framgång, på högskolan och i näringslivet. Påhlmans Gymnasium samverkar med Påhlmans Handelsinstitut och tillsammans skapar vi en källa till motivation, inspiration och mer kunskap för eleverna. En väg mot högre studier.
Påhlmans Gymnasium erbjuder Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi och juridik och Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning beteendevetenskap och samhällsvetenskap.

Läs mer på www.pahlmansgymnasium.se

Info ang Spanska skolan
1 september 2016 tog Rälsen AB över huvudmannaskapet för Spanska skolan
www.spanskaskolan.se

Medborgarskolan Stockholmsregionen tillämpar rökfri arbets- och skoltid. Läs mer här