Välkommen till vår berättelseserie #kärlekmellanmänniskor

#kärlekmellanmänniskor

Det har skett mycket inom HBTQ de senaste åren men det finns fortfarande oerhört mycket kvar att göra. För oss på Medborgarskolan är det en demokratifråga och humanitär angelägenhet att ta ställning för dessa självklarheter.

Vi har möjlighet att sprida budskap och synliggöra verkligheten som den är. En möjlighet vi tar genom att sprida berättelser. Detta under samlingsnamnet #kärlekmellanmänniskor. Vår önskan är att bidra till acceptans och belysa allas lika värde och rätt att leva sina liv som de vill.

Föreläsning "Från snopp till snippa"

Han var som vilken kille som helst. Växte upp i en småstad, spelade fotboll och jobbade på ett sågverk där jargongen bekräftade mansdominansen. Men inuti kändes allt fel. På helgerna åkte han till storstäder och levde ut som kvinna. För sju år sedan blev hon hel som människa och är kvinna och heter Maria idag. Maria berättar sin sin resa fram till den person hon är idag.

Föreläsningen ägde rum lördag den 4 mars 2017.

Det här är Pappa Torbjörns berättelse

Till vardags arbetar han som gymnasielärare på Påhlmans Gymnasium, en gymnasieskola placerad i Stockholm som drivs av Medborgarskolan. Hösten 2015 ville Torbjörns son ta med sin pappa på en öl för att han hade något viktigt att berätta. Att det samtalet skulle resultera i att Torbjörns son numera är hans dotter var han inte beredd på. Läs intervjun med Torbjörn

Läs mer hbtq-fakta på rfsl.se

Har du också en berättelse att dela med dig av i syfte att öka kunskap inom HBTQ-frågor?

Under 2017 kommer vi varje månad publicera en berättelse i serien "Kärlek mellan människor". Vi vill nå dig som har en berättelse att dela med dig av! Kontakta oss via detta formulär så hör vi av oss till dig.