Region Syd

Vår verksamhet i Medborgarskolan Syd innefattar Skånes samtliga kommuner. Utöver det samarbetar vi med olika lokala föreningar. Vi är en ideell förening med en lokal organisation som ger oss förutsättningar för att utveckla och förbättra både vårt utbud och verksamhet inom Skånes kommuner.

Vår organisation

Medborgarskolan Syd består av drygt 40 personer som arbetar med verksamheten i Skåne. Utöver det har vi många duktiga och engagerade kursledare. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Detta är en studiecirkel

Om du vill veta mer om ett område eller ämne – då kan du gå en studiecirkel. Antingen har du en utomstående ledare och betalar för kursen eller så kan du och några vänner och träffas och utväxla erfarenheter och kunskap utan kursledare, vi kallar det för "Kamratcirklar". Grupperna kan få väldigt stark gemenskap och inte minst kan det bli spännande och engagerande diskussioner. Blir ett forum där att får chansen att lyfta sin åsikt och tanke. Många kan också ges möjlighet att utveckla sitt språk.

Många studiecirklar syns inte i vårt vanliga utbud på hemsidan eftersom de är "Kamratcirklar" där ledarna är ideella. Kan till exempel vara hiphop, trädgård & odling och sygrupper. Här hittar du några av de ämnen och grupper som finns hos oss i Skåne. Är du intresserad att starta en "Kamratcirkel"? Kontakta oss så hjälper vi dig.

De deltagare som i stället väljer att betala för sin kurs kan se komplett utbud på vår hemsida – här finns språk, hemslöjd, natur, kropp & själ, dans, sång, musik, matlagning, data, ekonomi, foto, kultur, textil, konst, sjöliv och mycket mer. Dessa kurser leds av en ledare som är avlönad för att dela med sig av sina kunskaper på ett pedagogiskt sätt.

Mötesplats

Vi vill skapa en mötesplats för nya möten, spännande diskussioner, intressanta tankar och givande utbyten. I demokratisk anda vill vi erbjuda ett rikt innehåll som skapar kunniga och engagerande medborgare.