Amplified Talks

Amplified Talks är en serie miniföreläsningar som tar upp olika ämnen inom temat Musikbranchen. Kom gärna med tips på ämnen ni vill de ska ta upp i höst då fler avsnitt kommer spelas in. Dessa önskemål kan ni skriva i kommentarsfältet under videon på Youtube.

Avsnitt 3: Låtskrivning med Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamsson har släppt fem egna album under de senaste 10 åren och har dessutom turnerat runt om i världen med bl.a. Peter Gabriel, Sting och Ane Brun. I dessa klipp berättar Jennie om sin låtskrivningsprocess.

Se fler klipp på vår Instagram @amplified_sthlm

Avsnitt 2: Julia Ivansson om sitt yrke som frilanstrummis

Julia Ivansson arbetar som frilanstrummis och har bl.a. jobbat med Molly Sandén, Rebecca & Fiona, Jens Lekman, mfl. Hon är även är medlem i bandet Karakou. I Amplified Talks första mini-intervjuserie berättar hon om hur hon förbereder sig inför nya projekt, spelar in enkla demos av egna låtar, samt jobbar med att kombinera akustiska och digitala trummor i sin setup.

Låten i slutet av detta klipp heter "Golvet i köket" med hennes egna band Karakou. Läs mer om Julia på juliaivansson.com

Avsnitt 1: Turnétips med Ola och Samuel

Se första avsnittet av "Amplified Talks" som leds av Ola Hultgren och Samuel Starck som turnerar med stora artister som t.ex. Veronica Maggio. Samuel är även med och spelar i bandet i TV-programmet "Så mycket bättre". I detta första avsnitt ges turnétips nu inför sommarens festivalsommar!

Checklista för konsert

Vi har satt ihop en checklista som är till hjälp för er som ska ut på turné.

Hämta checklistan här!

Kontakta oss på Amplified

Behöver du och ditt band en replokal eller har du andra funderingar? Ta kontakt med musikansvarig för din ort.

Kontaktuppgifter till Amplified på din ort