Exempel föreläsning

En workshop om effektpedaler

Den 21 april hölls det pedalundervisning för ett gäng riktiga entusiaster i Medborgarskolan Stockholms lokaler på Hagagatan. Det blev en riktig djupdykning där de intresserade fick ställa frågor direkt till de inbjudna experterna. Bl.a. fick man lära sig skillnaden mellan dist och overdrive.

Workshopen leddes av:

  • Ola Hultgren Trummis åt Ane Brun, First Aid Kit, Tomas Andersson
  • Samuel Starck Keyboardist åt bl.a. Veronica Maggio och Titiyo
  • Daniel Noring Pedalexpert på musikbutiken 4Sound
  • Johan Ekelund Fitzpatrik (Moog, Blackstar m.m)

Daniel från 4sound

Daniel som är pedalexpert från 4sound illustrerade hur ljudet blir med olika pedaler.
Johan basist Johan är basist och delade med sig av sina erfarenheter och levererade med inlevelse historier från musikvärldens legender.
Club amplified magazine Club Amplifieds egna magazin!

Club Amplified

Club Amplified är Medborgarskolans bandverksamhet där vi hjälper anslutna band med t.ex. replokaler, utrustning, speltillfällen, studiotid och utbildningar. Idag finns hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik.

Har du ett band men ingenstans att repa?

Vi kan hjälpa till då vi har replokaler och musikhus runt om i landet. Vår idé är att låta ert band utvecklas och inspireras och bjuder ofta in till utbildningar och föreläsningar.

Hör av dig till oss

Amplified Talks

Amplified Talks är en serie miniföreläsningar som tar upp olika teman inom musikbranschen I första avsnittet ger Ola Hultgren och Samuel Starck tips på vad ni ska tänka på när ni ska ut på turné.

Se alla avsnitt i Amplified Talks