Eslöv

Stöd och matchning

Välkommen till Medborgarskolan och tjänsten “Stöd och matchning”. Vi har ett flexibelt och individanpassat upplägg för att möta de krav och utmaningar som öppnar dörren till ett jobb. Därför utgår vi alltid utifrån dig och din situation med fokus på att du ska kunna försörja dig med utgångspunkt i dina intressen, talanger, erfarenheter, färdigheter och kompetenser.

Vi vill att du ska trivas och må bra, för då skapas de bästa förutsättningarna att nå önskade resultat i arbetslivet, enligt oss. Läs mer om våra tjänster här nedan. Du är även väldigt välkommen på någon av våra populära informationsträffar.

Språk

Tjänsten kan erbjudas utan tolk på följande språk:

  • Engelska
  • Arabiska

Branschkunskap

Verksamheten har följande branschkunskap. Läs mer i Yrken A-Ö.

  • Generell inriktning

Metodik

Vår metodik syftar till att ge dig en metod och verktyg för att nå dina mål i arbetslivet. Både på kort- och på lång sikt.

Vi ger dig handledning och stöd utifrån dina behov och förutsättningar. Tillsammans identifierar vi potentiella kontakter i arbetslivet i syfte hitta de arbetsuppgifter och sammanhang där du trivs och får använda din kompetens.

Vi strävar efter att vara innovativa och finna nya vägar för dig. Samtidigt bidrar vi med struktur och verktyg för att du ska bli produktiv i både ditt arbetssökande samt ditt framtida arbetsliv.

Steg för Steg

Vår tjänst är uppdelad i tre (3) steg. När du börjar hos oss har vi ett introduktionssamtal då vi tillsammans upprättar en individuell planering för dig. I denna planering klargör vi vilka steg som är aktuella för dig och i vilken omfattning.

Stegen är följande:

  1. Nuläge - Vilka förutsättningar gäller för dig?
  2. Önskat läge - Vad vill du uppnå?
  3. Vägen vidare - Hur kan du nå dina mål?

Läs mer om vad som ingår i respektive steg här.

Om oss

Medborgarskolan är en ideell förening utan eget vinstintresse. Vi har 75 års erfarenhet som folkbildare och har i över 25 år hjälpt människor in på arbetsmarknaden. Vi arbetar alltid utifrån varje persons unika önskemål, förutsättningar och behov. Vårt mål är att öka dina möjligheter till arbete. Vi jobbar långsiktigt och hållbart för ett bättre samhälle.

Kompetens

Handledaren har erfarenhet av vägledning och kan matcha dig mot jobb som passar dig. Du blir guidad på rätt sätt för att möte de krav som arbetsgivaren ställer och erbjuder dig vår kompetens. Vi backar upp och stöttar dig under hela jobbprocessen. Därför håller vi kontakten med dig även efter det att du fått arbete eller påbörjat en utbildning.

Fördjupade kunskaper

Förutom våra handledare har vi tillgång till studie- och yrkesvägledare.

Så här gör du

Kontakta din arbetsförmedling och hänvisa till KA-nr10046382.

Här finns vi

Våra lokaler finns på Västergatan 17 i Eslöv.

Kontakter

Du är varmt välkommen att kontakta oss:

Fafa Herbzi Mefroum
Telefon 0721-47 03 05
Mejl fafa.herbzimefroum@medborgarskolan.se

Felicia Bromée
Telefon 076-495 94 63
Mejl felicia.bromee@medborgarskolan.se