Yoga och meditation betydde mycket för bloggaren Anna-Karin

Anna-Karin vinnare i bloggtävlingen - Yoga och meditation betydde mycketAnna-Karin är bloggare på bloggen Maskroskvinnans tankefrön, författare och vinnare av en iPad mini i Medborgarskolans bloggtävling. Vi ställde några frågor till Anna-Karin.

Vad handlar din blogg om?

Min blogg handlar om livet, ljus och mörker. Vardagsfilosofiska tankar om vad det kan vara att vara människa. Också om vägen från att ha blivit utmattad till att skaffa mig ett så bra liv som möjligt. Där har yogan och meditationen betytt så mycket för min väg till hälsa igen.

Vad betyder din blogg för dig?

Min blogg betyder mycket för mig. Jag tränar upp mitt skrivande. Det är demokrati och yttrandefrihet. Jag lär känna människor genom bloggandet både i cyberrymden och IRL. Tack vare mitt bloggande har jag också nyligen gett ut min första bok; "Omfamna livet". Den går att köpa t ex på Bokus och Adlibris. Att skriva en bok har jag drömt om sedan jag var liten och nu är det verklighet. Boken innehåller korta fristående texter med olika livsteman. De stora frågorna som kärleken, döden, sorg, födelse, svek och hopp med mera.

Vad tror du bloggen betyder för dina läsare?

Jag önskar att min blogg Maskroskvinnan berör och ger hopp, tröst och igenkänning för andra människor. Jag får mycket respons från läsare på olika sätt. Många skriver till mig att de känt sig starkt berörda av det jag skrivit. Det har ibland hänt att en människa gjort en stor livsstilsförändring efter att ha läst något som jag skrivit.

Läser du själv mycket bloggar?

Jag kan inte säga att jag läser mycket bloggar. Jag läser bloggar fast inte lika mycket och regelbundet som jag själv skriver i min blogg.

Får du någonsin idétorka?

Idétorka har jag väldigt sällan. Jag kan ha mer eller mindre inspiration att skriva. Fast det finns alltid något att skriva om. Jag får mycket inspiration från min vardag och från naturen. Det enkla i livet som egentligen är det verkligt stora.

Vilken kurs skulle du vilja gå härnäst?

Åh, det finns så många kurser som jag skulle vilja gå hos Medborgarskolan där jag bor! Nästa kurs som jag skulle vilja gå är Badrumskören. Att sjunga i kör är både roligt och hälsosamt och jag blir så glad av att sjunga.

Grattis till vinsten Anna-Karin och lycka till i ditt skrivande!