Konst och hantverk

Mixed media mer än bara pyssel – "kreativt skapande bidrar till balans"

Träffa kursledare Melina Dahl som är kursledare i Mixed media. Först och främst, vad är Mixed media?

- Det är en konstform som innebär att man blandar olika medium. Istället för att bara skapa i akvarell, akryl, olja eller teckning kan bland alla dessa medium hur man vill. Man kan till exempel använda tidningsurklipp, fotografier eller saker från naturen och blanda in de i sitt konstverk.

Beskriv känslan precis innan ett kurstillfälle börjar?

- Det är alltid lite pirrigt men framför allt är jag förväntansfull. Jag älskar nämligen det jag håller på med och jag tycker det är så roligt att dela med mig till andra.

Hur gör du för att dina deltagare ska känna sig extra välkomna?

- Jag ser till att jag har varit i lokalen i tid och så brukar jag duka fram hela bordet med alla de roliga medium så att det ser riktigt inbjudande ut. De ska få ett bra intryck och slippa ta fram alla de grejer som de kan behöva för att skapa.

Ditt bästa tips för att starta ett samtal eller en diskussion?

- Att bjuda på mig själv. Börjar jag berätta om något som har hänt idag, delar med mig av en händelse något personligt eller något roligt, då gör det att de andra också vågar bjuda på sig själva.

Hur vill du att dina deltagare ska känna efter att de har gått kursen?

- Jag vill att de ska känna att de har lärt sig något nytt, framför allt haft roligt och att de har fått ägna sig åt sig själva. Gjort något som bara är för dem och inte något som chefen säger eller barnen ber om. Ett andningshål och förhoppningsvis något som de kan känna sig inspirerade av att fortsätta hemma med. Kreativitet och kreativt skapande tror jag bidrar till en jätteviktig balans för den stress och de krav som vi utsätts för varje dag.