Arbetsliv

Vägen till ett jobb kan se olika ut. Medborgarskolan har lång erfarenhet av att hjälpa människor att komma närmare arbetsmarknaden och slutligen få ett jobb.

Visste du att Medborgarskolan arbetar med att hjälpa människor in i arbetslivet?

Vi har i flera decennier arbetat med att hjälpa människor att hitta jobb eller utbildning. Medborgarskolan kan även hjälpa dig som redan har ett arbete men som vill gå vidare, kanske vidareutbilda dig eller helt byta karriär.

Få tillgång till vårt breda nätverk

Medborgarskolan samarbetar med företag och organisationer över hela Sverige. Våra handledare och jobbcoacher arbetar aktivt i olika samarbeten med det lokala näringslivet vilket ökar möjligheten för våra deltagare att få ett jobb.

Arbetsmarknadsprojekt som gör skillnad

Vi arbetar även på uppdrag av kommuner, regioner, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Europeiska Socialfonden med flera, med olika projekt för arbetssökande, sjukskrivna och nyanlända. Här kan du läsa mer om våra projekt.

Så hjälper vi arbetssökande – fem exempel

  • Genom intervjuer och individuell vägledning kartlägger vi individens yrkeserfarenheter, kunskaper och färdigheter som kan vara attraktiva på arbetsmarknaden.
  • Framtagande av individuell plan för hur den arbetssökande ska nå sina mål och ta sig in eller tillbaka i arbetslivet.
  • Vi erbjuder arbetsträning på Medborgarskolan.
  • Genom vårt stora nätverk av företag stöttar vi dig i kontakten med arbetsgivare inom många branscher på arbetsmarknaden.
  • Vi ger praktiska råd och tips för att komma igång med arbetssökandet; skriva cv, intervjuträning m.m.

Våra deltagare har olika förutsättningar och bakgrund, hos oss får alla utvecklas efter sin förmåga. För oss är det viktigt att alla ska känna sig sedda och välkomna.

Daglig verksamhet

Vi driver även daglig verksamhet på flera ställen i Sverige. Läs mer om Studio Rex och Glädjekällan.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig med dina behov mot ett nytt jobb eller ny kompetens. Fyll i dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss till dig!

Ja, jag vill veta mer – kontakta mig gärna!