Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Om Medborgarskolan

Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först – spelar en viktig roll i dagens Sverige. Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Hos oss är det självklart att du respekterar andra lika mycket som de ska respektera dig.

Vi på Medborgarskolan vet att ny kunskap väcker mod och nya möjligheter och får människor att våga säga vad de tänker och tycker. Så skapas samhällsnytta, så stärks demokratin. Vi erbjuder mötesplatser för utveckling tillsammans med andra – både fysiskt och på nätet. Men det är du som bestämmer vad du vill lära dig. Med folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet engagerar vi många människor i hela landet – från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Vi gör vårt yttersta varje dag för att inspirera människor att utvecklas och hämta ny kunskap på ett lustfyllt sätt. Det gör vi tillsammans med våra samarbetspartners. Det gör vi med våra inspirerande och kompetenta ledare. Det gör vi med våra engagerade medarbetare. Det gör vi med en miljon nöjda deltagare.

Det har vi gjort i 80 år och det ska vi fortsätta göra. Med utveckling, innovation och tillgänglighet ska vi möta våra deltagare där de är. Vi jobbar med att göra folkbildning hett. Vi brinner för livslångt lärande. Vi har eldsjälarna att förverkliga idéerna. Vi tror på varje människas möjlighet.

Välkommen till Medborgarskolan — hur vill du utvecklas?