Musik

Loud & Clear laddar för bröllopsboom 2022

Coverbandet Loud & Clear älskar verkligen att vara ute och spela inför publik. När jag hör frontfiguren och sångerskan Erika Olsson berätta om bandet inser jag snabbt att kärleken till musiken genomsyrat hela hennes liv. Därför blir jag heller inte förvånad när hon berättar att hon tidigare arbetat på Kulturskolan och att även maken Håkan musicerar - och dessutom är trummis i bandet.

De träffades 2011 och hade musiken som ett gemensamt intresse. De kom ganska snart på idén att starta ett coverband tillsammans, med fokus på en bred publik, och så föddes Loud & Clear. De fick med sig Morgens Widmark som basist och sedan växte bandet ytterligare, tills de hade både en gitarrist och ett flertal keyboardister, som på grund av andra åtaganden idag turas om att vara med. På repertoaren finns låtar från olika genrer och artister – allt ifrån Abba och Björn Skifs till Veronica Maggio, Carola och Bruno Mars och Erika själv är övertygad om att den breda blandningen är viktig för publiken.

- Det gör att våra spelningar har något för alla. Vi går hem hos folk från arton år till hundra och det är jättekul, säger hon och det märks att hon längtar tills de kan ge sig ut och spela igen.

För som så mycket annat har ju underhållningsbranschen tvingats till en ofrivillig paus de senaste två åren. Pandemin förbjöd plötsligt alla större sammankomster och då blev det tufft att vara ett coverband. Spelningar blev inställda och repandet haltade.

- Det har varit jättetomt nu under pandemin. I vanliga fall är vi ute i stort sett varje helg under sommaren och vid jul och nu har det varit stillestånd. Visst har vi musicerat lite tillsammans hemma men vi saknar ju scenen och publiken.

I skrivande stund har de precis fått ett flertal julbordsspelningar avbokade, återigen på grund av smittoläget. Men Erika berättar att de i alla fall hann med några efterlängtade gig under hösten. Och nu håller de hoppet uppe att sommaren 2022 ska bli så normal som möjligt – och att många vill gifta sig då. För bröllopsspelningar är alltid väldigt roliga.

Text: Camilla Danielsson Foto: Privat

Söker du ett band till festen, kontakta oss!

Vill ni ha musik till bröllopsfesten, 50-års kalaset eller i andra sammanhang, hör av er till oss, vi har många band som vill spela, så förmedlar vi kontakten.