Tänk positivt!

Kanske behövs det mer än någonsin mitt i en pandemi. Enligt forskare flyger det cirka 60 000 tankar varje dag genom våra huvuden. Så mycket som 60-70% av dem är negativa. Att styra tankarna åt ett mer positivt håll kan vara svårt men vi behöver göra det för att inte stanna i det negativa. Det gäller att ta kontroll över din hjärna. Här får du några tips på vägen.

Fokusera på rätt saker

Lyft fram framgångar och sluta älta gamla misslyckanden. Det finns inget som slukar så mycket energi som negativa tankar, så fokusera på positiva saker. Om du ser till att avsluta saker som du påbörjar – och det kan vara minsta lilla sak – så blir det också lättare att tänka positivt. Du belönar din hjärna genom att skapa en positiv känsla och det tycker hjärnan om.

Tänk på vad du säger

Ord är viktiga. Ditt sätt att uttrycka dig påverkar din tillvaro så använd ett positivt språk. Använd positiva ord och minska alla negativa uttryck. Använda inte ord som "kris" och "panik" om situationen inte är sådan. Till exempel är det inte panik när diskmaskinen inte är utplockad. Kan du förändra sitt språk kan du också förändra din och andra människors bild av dig som person. Tänker du ”framgång” och ”gott självförtroende”, så lyser det också igenom och påverkar både dig själv och din omgivning positivt.

Uppskatta allt positivt du har

Dopamin och serotonin är hjärnans egna ”lyckopiller”. Du kan aktivera större doser av dopamin genom att tänka på alla positiva saker som du har upplevt och bär med dig. Bli bättre på att uppskatta din tillvaro och dina egna positiva egenskaper. När du visar tacksamhet och uppskattning mot andra människor släpper hjärnan loss en dos dopamin och det gör att du trivs bättre i sällskap med andra människor.

Styr hjärnan i rätt riktning

Många som föreläser om tankens kraft pratar om att du kan rikta dina tankar mot upplyftande, inspirerande och positiva saker i tillvaron. Det gör det lättare att konkret materialisera dina drömmar och förverkliga dina projekt. Framgång föder nya framgångar, positiva tankar genererar ännu fler positiva tankar. Vi får det vi väljer att fokusera vår energi på.

Låt oss förverkliga drömmarna

Med oss kan dina drömmar eller projekt bli verklighet. Läs mer om hur ett samarbete kan se ut.