Musik

The Strikeouts - Skatepunken är tillbaka i Örebro!

Under 90-talet slog skatepunken igenom stort och soundet kan beskrivas som snabbt, explosivt med mycket energi och melodi. The Strikeouts levererar modern skatepunk som håller ända in i 2020-talet och framåt för att fler generationer ska få uppleva storheten i genren.

The Strikeouts bildades 2018 med målbilden att skapa musik som de blev glada av att spela och höra. Med inspiration från 90-talets skatepunk som de själva växte upp med arbetade bandet vidare och har skapat ett eget sound med moderna inslag. Influenserna kommer från lokala Millencolin, NOFX, No Fun At All och andra stora band i genren.

”Skatepunken sitter i vår ryggrad och vi vill med vår musik förmedla 90-talets skatescen, fast i modern tappning”

Bandets medlemmar har gedigen bakgrund inom musiken från olika håll:

Robert Wiiand på trummor spelar också med svenska hardcore-legenderna Raised Fist.

Basisten Magnus Källström är eftertraktad i metal-världen och är aktiv i bl.a. With Heavy Hearts och Prescense of the Enemy.

Mikael Nilsson spelar gitarr och är en ständigt sprudlande låtmaskin som står för en klar majoritet av låtskriveriet i bandet, med ett långt förflutet på Örebros musikscen har han funnit sin rätt i The Strikeouts.

Emil Ström är yngst och den med mest talang i bandet enligt dem själva. Han lirar, förutom i The Strikeouts, rock runtom i landet tillsammans med bandet Manny Ribera.

Sångaren Martin Berglund har flera likheter med Iron Maidens Bruce Dickinson. De är inte bara skönsångare bägge två, utan även piloter.

Under våren 2021 släpptes debutalbumet ”All We Could Afford” i egen regi. På plattan finns låtar som ”Fake News” som handlar om hur sociala medier styr åsikter och att vi alla har ett eget ansvar att ta reda på vad som är rätt eller fel.

Bandet berättar att låten ”This Goddamn Generation” handlar om att varje generation klagar på yngre generationer och även skyller på de äldre. Låten tar upp frågan om att vi själva bär ansvaret för hur och vad vi vill ge vidare till kommande generationer.

”En viktig del för oss är att vi aldrig kommer skriva texter med politiskt innehåll. Vi skriver endast om de små ting i livet som upprör oss eller gör oss glada. Eller någon filosofisk tanke som slagit oss.”