Dansande par mot blå bakgrund
Kurs

Afrofusion/Dancehall fr 15 år forts 1-2 - dansskola 93

Ort
Örebro
Startdatum
30 Jan 2022
Tid
14:35-15:35
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
13 st
Nummer
55069
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Afrofusion är ett samlingsnamn för moderna afrikanska klubbkulturers olika dansstilar. Det kan beskrivas som avslappnat och svängigt, mycket känsla, energi och egen prägel på dansstegen.

Mix av urbana, klubbiga afrostilar (Azonto, Coupe´Decale och Västafrikanskt) med bla Dancehall & AfroHouse. Dancehall, är en dansstil från Jamaica som uppmärksammades under 1990-talet på gatan och än idag utvecklas. Dancehall består av kreativa danssteg som inspireras av ens vardagliga liv. Man dansar efter rytmen i musiken genom dansstegen med känsla, energi och med sin egna karaktär.

Innehåll
Under höstterminen följer vi nedanstående innehåll vid varje tillfälle.
Uppvärmning
Steg och stegkombinationer
Styrka
Stretch
Koreografi

Vårterminen avslutas med en Vårshow! Därför lägger vi mer fokus på koreografi under denna termin.

Upplägg
Du är alltid välkommen att prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan. Vill du inte fortsätta efter första tillfället och innan tillfälle 2, kontakta Medborgarskolan omgående så får du kostnadsfritt avanmäla dig från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Kursen innehåller 13 tillfällen och gör uppehåll vid lov om inget annat bestäms med respektive ledare. Vi följer samma lovveckor som skolan.

Förkunskaper
Kursen är anpassad för dig som har 8 terminers förkunskap i ex afro, ragga/dancehall, streetdance, showdasn, jazzdans, disco eller balett.

Kursledare
Cheryl började dansa på kulturskolan vid 6 årsåldern. Hon har dansat allt från modern, hiphop, dancehall och har under de senaste åren dansat mestadels afrofusion. Cheryl medverkar i dansgruppen Navyz som startades upp året 2016 av mig och 8 andra tjejer. Vi är en självständig grupp som skapar egna dansshower och skapar större kontakter/nätverk ensamma men även med hjälp av föreningen Massive Community. Gruppen har tävlat framgångsrikt och bl a vunnit  tävligen Just Move It på Göteborgs Operan, Danskarusellen, Bow Down Best Case Competition i Malmö och i Streetstar som är Skandinaviens största danstävling. Året 2019 medverkade vi i programmet Talang Sverige. Gruppen har även hållit workshops i Afrofusion. Hos oss undervisar hon : Afrofusion/dancehall

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder och gympaskor. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fredsgatan 14. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns. Som elev hos oss har du alltid en reserverad plats till nästa termin.

Rabatter:
Fler danskurser: Vi erbjuder halva priset för dig som vill gå mer än en kurs. Du betalar fullt pris för kursen med högst pris och 50% på övriga.
Familjerabatt: Fullt pris för en familjemedlem och 10% rabatt för övriga familjemedlemmar.
Skriv på notering vid anmälan!
Rabatterna gäller endast terminskurserna inom Marie Kühlers showdansskolas kursutbud och går ej att kombinera.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Showdansskolan Entré

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ett ämnesområde